Nositelj |
ECTS bodovi: |
Studij: |
Šifra predmeta: |
SADRŽAJ PREDMETA
10.Terenske vježbe: Posjet pekari
11.Suvremeni tehnološki procesi (tehnologija dopečenja) u proizvodnji pekarskih proizvoda.
12.Laboratorijske vježbe: Laboratorijsko pečenje i senzorska procjena kvalitete kruha.
13.Svojstva kvaliteta i mehanizmi starenja kruha. Utjecaj poboljšivača na trajnost i kvalitetu proizvoda. Pakiranje i čuvanje proizvoda.
14.Tehnologije proizvodnje kvasno-lisnatih, lisnatih, prhkih i vučenih tijesta. Faktori kvalitete tijesta i proizvoda iz tijesta.
15.Konvencionalni i suvremeni postupci proizvodnje tjestenine i tjesteničarskih proizvoda. Kriteriji kvalitete tjestenine i proizvoda.
16.Laboratorijske vježbe: Kontrola kvalitete kuhane tjestenine.
17.Terenske vježbe: Posjet tvornici tjestenine.
18.Tehnologije proizvodnje finih pekarskih proizvoda.
19.Terenske vježbe: Posjet tvornici keksa.
20.Laboratorijske vježbe: Probno pečenje keksa i kolača.
21.Tehnologije proizvodnje gotovih proizvoai od žitarica (žitne pahuljice, musli, instant žitarice, instant mlinski proizvodi)
22. Terenske vježbe: Posjet tvornici snack proizvoda
23.Trendovi u preradi žitarica
ISHODI UČENJA
PREDUVJETI ZA UPIS (PREDDIPLOMSKI STUDIJ):
Vrste nastave | sati | |
oznaka | naziv | |
P | Predavanja | 49 |
A | Auditorne vježbe | |
L | Laboratorijske vježbe | 30 |
PK | Vježbe u praktikumu | |
S | Seminar | 7 |
T | Terenske vježbe | 12 |
Naziv datoteke | Veličina | Ubačeno/mijenjano |
---|
Naziv datoteke | Veličina | Ubačeno/mijenjano |
---|
Neobavezna literatura:
Internetske stranice s pomoćnim nastavnim materijalima:
1. Zakonski propisi o hrani iz žitarica, http://www.nn.hr;