Lokacija:
Laboratorij za kemiju i tehnologiju žitarica, 3. kat, soba 314
Predmeti
Nositelj
Suradnik
Konzultacije
Prema dogovoru
Životopis
Školovanje:
- doktorirala: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, doktor iz područja biotehničkih znanosti, polje nutricionizam (listopad 2013.)
- tema: Obogaćeni proizvodi iz žitarica kao izvor bioaktivnih spojeva i njihova prihvatljivost kod potrošača
diplomirala: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, diplomirani inženjer prehrambene tehnologije, smjer - nutricionizam (lipanj 2007.)
- tema: Bezglutenski kruh povećane prehrambene vrijednosti
Zaposlenje:
- izvanredna profesorica, Sveučilište u Zagrebu Prehrambeno-biotehnološki fakultet (2021.- danas)
- docentica, Sveučilište u Zagrebu Prehrambeno-biotehnološki fakultet (2016.- 2021.)
- viša asistentica, Sveučilište u Zagrebu Prehrambeno-biotehnološki fakultet (2014.- 2016.)
- asistentica, Sveučilište u Zagrebu Prehrambeno-biotehnološki fakultet (2008. - 2014.)
Projekti:
- COST akcija 21149, 'ACRYRED - Reducing acrylamide exposure of consumers by a cereals supply-chain approach targeting asparagine' – WG1 i WG3 član, 2023-2026
- Razvoj nove generacije snack proizvoda namijenjenih potrošačima s posebnim prehrambenim potrebama primjenom tehnologija 3D tiskanja, Hrvatska zaklada za znanost – suradnik, 2021-danas
- Flat Bread of Mediterranean area; INnovation & Emerging process & technology, PRIMA Obzor 2020) – suradnik, 2021-danas
- COST akcija 18101, 'SOURDOMICS - Sourdough biotechnology network towards novel, healthier and sustainable food and bioprocesses' – Grant Award Coordinator, 2019-2023
- Od nusproizvoda u preradi žitarica i uljarica do funkcionalne hrane primjenom inovativnih procesa, Hrvatska zaklada za znanost – suradnik, 2017-2020
- Primjena vakuumskog hlađenja u proizvodnji hrane produljene trajnosti i svježine, Hrvatska zaklada za znanost - suradnik, 2012 - 2015
- Transfer tehnologije i komercijalizacija inovacija u sektoru hrane Šibensko-kninske županije, Fond za ulaganje u znanost i inovacije, faza II, MZOS – suradnik, 2013 - 2015
- Arabinoxylan co-production from sugarcane bagasse in integrated biorefineries - suradnik, 2015
- Production and Characterisation of Arabinoxylan-Rich Product from Maize Meal - suradnik, 2014 - 2015
- Lignani u žitaricama, uljaricama, soji i integralnim pekarskim proizvodima, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta - suradnik, 2008 - 2013
- Unapređenje tehnološkog postupka proizvodnje Paprenjaka s ciljem produljenja trajnosti, povećanja prehrambene vrijednosti postojećeg i razvoja integralnog proizvoda – suradnik, 2011 - 2012
Usavršavanje:
The School of Applied Sciences, Sveučilište Huddersfieldu, Velika Britanija (rujan 2014. – lipanj 2015.)
Satake Centre for Grain Process Engineering, School of Chemical Engineering and Analytical Science, Sveučilište u Manchesteru, Velika Britanija (lipanj - rujan 2012.; veljača 2014.)
Department of Thermal and Fluid Dynamics, School of Chemical Engineering, University of Campinas, Brazil (rujan - listopad 2005.)
Nagrade i priznanja:
Potpora Biotehničke zaklade, 2011.
Stipendija British Scholarship Trust, 2012.