ECTS bodovi: |
Studij: |
Šifra predmeta: |
SADRŽAJ PREDMETA
Značaj makro i mikro nutrijenata žitarica u proizvodnji i prehrani. Suvremeni postupci proizvodnje i vrste proizvoda. Utjecaj sirovina i tehnoloških procesa na kvalitetu proizvoda. Utjecaj smrzavanja na kakvoću proizvoda. Proizvodnja tosta, dvopeka i ravnog kruha. Proizvodnja svježe punjene tjestenine. Proizvodnja «nove» hrane postupcima frakcioniranja zrna. Proizvodnja obogaćenih proizvoda. Primjena vakuum pečenja u proizvodnji pekarskih proizvoda. Razvoj novih proizvoda produljene trajnosti i svježine (smrzavanje, dopečenje, vakuum hlađenje, MAP, hladni lanac).Kvaliteta i sigurnost proizvoda. Trendovi razvoja.
ISHODI UČENJA
opis metoda provođenja nastave | Predavanja, konzultacije i seminari. |
opis načina izvršavanja obveza | Prezentacija seminara i usmeni ispit. |
broj sati nastave
P+S+V: 10+10+0= 20sati