Sigurnost upakirane hrane (KSH)

ECTS bodovi:
3

Studij:
poslijediplomski specijalistički

Opis predmeta

SADRŽAJ PREDMETA

Aspekti sigurnosti hrane ovisno o ambalažnom materijalu: metali (korozija); polimeri (migracija iz polimera u hranu; propusnost plinova - kisik, ugljikov dioksid, dušik, zrak …- ; propusnost vodene pare i aroma) u dodiru s hranom u uvjetima skladištenja i distribucije (utjecaj vremena, vlage i temperature); Pregled metoda pakiranja (vakuum, aseptično pakiranje, aktivno i inteligentno pakiranje, pakiranje u modificiranoj (MAP) i kontroliranoj (CA) atmosferi) i odabir ambalažnog materijala i metode pakiranja u ovisnosti o karakteristikama upakirane hrane.

Obavijesti [0]

Naziv datoteke Veličina Ubačeno/mijenjano  

Nastavni materijali [0]

Naziv datoteke Veličina Ubačeno/mijenjano  

Literatura

  1. VUJKOVIĆ I., GALIĆ K., VEREŠ M., Ambalaža za pakiranje namirnica, Sveučilišni udžbenik, TECTUS, Zagreb 2007.
{* *}