Procesi pripreme hrane (poslijediplomski studij)

ECTS bodovi:
3

Studij:
doktorski

Opis predmeta

Operacije i procesi pripreme hrane: pripremne operacije (pranje, čišćenje, guljenje, usitnjavanje, otkoštavanje), termički procesi (blanširanje, kuhanje, pečenje, prženje, pirjanje), primjena niskih temperatura (hlađenje, smrzavanje).Procesi konzerviranja gotovih jela: sterilizacija, smrzavanje, koncentriranje. Sušenje.Utjecaj procesa pripreme hrane te konzerviranja na njene nutritivne značajke. Sustavi za pripremu hrane. Planiranje i organizacija prostora i rada u objektima za pripremu hrane.Tehnika rukovanjahranom u skladištima, pri pripremi i distribuciji hrane.

Nastava

Oblici provođenja nastave:   Sati
predavanja 30
seminari  
vježbe  

Literatura

Red.

br.

Naziv
1. M.C. Spears, A.G. Vaden: Food Service Organization, Macmillan Publishing Company, New York (1985)
2. F. Lawson: Principles of Catering Design, London (1987)
{* *}