ECTS bodovi: |
Studij: |
Operacije i procesi pripreme hrane: pripremne operacije (pranje, čišćenje, guljenje, usitnjavanje, otkoštavanje), termički procesi (blanširanje, kuhanje, pečenje, prženje, pirjanje), primjena niskih temperatura (hlađenje, smrzavanje).Procesi konzerviranja gotovih jela: sterilizacija, smrzavanje, koncentriranje. Sušenje.Utjecaj procesa pripreme hrane te konzerviranja na njene nutritivne značajke. Sustavi za pripremu hrane. Planiranje i organizacija prostora i rada u objektima za pripremu hrane.Tehnika rukovanjahranom u skladištima, pri pripremi i distribuciji hrane.
Oblici provođenja nastave: | Sati | |
predavanja | 30 | |
seminari | ||
vježbe |
Red. br. |
Naziv |
1. | M.C. Spears, A.G. Vaden: Food Service Organization, Macmillan Publishing Company, New York (1985) |
2. | F. Lawson: Principles of Catering Design, London (1987) |