Laboratorij za tehnologiju mesa i ribe

 

Lab za tehnologiju mesa i ribe

Laboratorij za tehnologiju mesa i ribe djeluje u Zavodu za prehrambeno-tehnološko inženjerstvo Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Osnovan je 1957. godine unutar Zavoda za opću kemijsku i prehrambenu tehnologiju Tehničkog fakulteta u Zagrebu.

Djelatnici

Ime i prezime djelatnika Titula Funkcija
Helga Medić dr.sc. redoviti profesor
Sanja Vidaček Filipec dr.sc. redoviti profesor
Nives Marušić Radovčić dr.sc. izvanredni profesor
Tibor Janči dr.sc. viši asistent

Predmeti (preddiplomski)

Naziv predmeta Šifra predmeta ECTS
Kemija i tehnologija mesa i ribe 39812; 53737; 253082 10
Osnove tehnologija mesa, ribe, mlijeka i lipida 269879 9
Osnove tehnologija mesa, ribe, mlijeka i vode 252791 3
Sirovine prehrambene industrije 24199 i 64882 3 i 4
Znanost i tehnologija peradi i jaja 39799 3

Predmeti (diplomski)

Naziv predmeta Šifra predmeta ECTS
Higijena i sanitacija 53284 3
Higijena i sanitacija u prehrambenoj industriji 239538 3
Higijena i sanitacija u prehrambenom lancu 53641 6
Kemija i tehnologija mesa i ribe 39812; 53737; 253082 10
Tehnologija mesa peradi i jaja 253571 3

Predmeti (poslijediplomski)

Naziv predmeta Šifra predmeta ECTS
Tehnologije u preradi ribe i školjki 165621 3

Predmeti (doktorski)

Naziv predmeta Šifra predmeta ECTS
Tehnologija mesa 165622 3

Predmeti (poslijediplomski specijalistički)

Naziv predmeta Šifra predmeta ECTS
Analiza rizika 5
Higijena i sanitacija u prehrambenom 4
Higijensko inženjerstvo i dizajn opreme za prehrambenu industriju 5
Razvoj mesnih i ribljih proizvoda 5
Uvođenje sustava kvalitete i sigurnosti hrane 5
{* *}