Opis predmeta
SADRŽAJ PREDMETA
- Trendovi u tehnologiji i prometu ribe i školjaka u Hrvatskoj i svijetu
- Specifičnosti u tehnologiji pojedinih proizvoda ribarstva: slana, dimljena i zamrznuta riba
- Kvarenje proizvoda ribarstva i brze metode za kontrolu kvalitete
ISHODI UČENJA
- Analizirati prednosti i mane upotrebe različitih vrsta i karakteristika sirovina u proizvodnji pojedinih tipova proizvoda
- Usporediti načine tehnoloških postupaka kod prerade ribe i odabrati način za zadani proizvod
- Predložiti idejno rješenje prerade ribe u smrznuti / dimljeni proizvod
- Analizirati uzroke i mehanizme kvarenja proizvoda, predvidjeti postupke kojima se može spriječiti kvarenje te predložiti metode za kontrolu kvalitete
Nastava
Broj sati nastave: Predavanja - 10 sati; Seminari - 10 sati
Literatura
- Trends in Fish Processing Technologies. 2017. Ur. D. Borda, P. Raspor i A.I. Nicolau. CRC Press/Taylor & Francis Group, Boca Raton, FL