Nositelj |
Suradnik |
ECTS bodovi: |
Studij: |
Šifra predmeta: |
SADRŽAJ PREDMETA
Predavanja: Značaj peradarstva. Vrste i pasmine peradi značajne za industrijsku proizvodnju. Primarna klaonička obrada. Postmortalne promjene. Kvaliteta i osnovne karakteristike mesa peradi. Asortiman proizvoda i tehnološki procesi proizvodnje. Jaja i proizvodi od jaja. Kvaliteta i sigurnost proizvoda.
Vježbe u praktikumu : Organoleptičke i fizikalno-kemijske analize (6 sati).
Terenske vježbe: Vježbe u mesnoj industriji i u industriji za preradu jaja te posjet farmi za proizvodnju jaja (6 sati).
Seminari: Anatomija peradi, izrada shema klaoničkih objekata i objekata za preradu mesa peradi (6 sati). Bilance materijala u proizvodnji (6 sati).
ISHODI UČENJA
Vrste nastave | sati | |
oznaka | naziv | |
P | Predavanja | 14 |
A | Auditorne vježbe | |
L | Laboratorijske vježbe | |
PK | Vježbe u praktikumu | 6 |
S | Seminar | 12 |
T | Terenske vježbe | 6 |
Naziv datoteke | Veličina | Ubačeno/mijenjano | |
---|---|---|---|
Meso peradi | 1,26 MB | 02.09.2022. 17:05 | |
Tehnologija prerade jaja | 1,24 MB | 02.09.2022. 17:05 | |
Obavijest o početku predavanja | 11,61 kB | 02.09.2022. 17:05 |
Naziv datoteke | Veličina | Ubačeno/mijenjano |
---|
Obvezna literatura
red. broj | Naziv |
1. | Helga Medić, Meso peradi, interna skripta, 43 str. |
2. | Helga Medić, Tehnologija prerade jaja, interna skripta, 29 str. |
3. | Barbut, S. (2002): Poultry Products Processing. An Industry Guide. CRS Press. |