Opis predmeta
Ciljevi predmeta:
- Upoznati studenta sa vrstama biljnih napitaka i njihovih prerađevina te usporedba njihove prehrambene vrijednosti s mlijekom i mliječnim proizvodima.
- Osposobiti studenta za proizvodnju, poznavanje svojstva te dostignuća u proizvodnji analognih mliječnih proizvoda primjenom zamjena za mliječnu mast i proteine mlijeka, te primjenom drugih sastojaka i sirovina ne mliječnog porijekla.
- Osposobiti studenta za prepoznavanje patvorenja u mljekarstvu te metoda detekcije patvorenja.
Nakon što student odsluša i položi predmet moći će (ishodi učenja):
- Upravljati proizvodnjom biljnih napitaka i proizvoda na bazi biljnih napitaka.
- Upravljati proizvodnjom analognih mliječnih proizvoda.
- Primijeniti i predložiti različite zamjene za mliječnu mast i proteine mlijeka u proizvodnji analognih mliječnih proizvoda.
- Usporediti karakteristike i prehrambenu vrijednost biljnih mlijeka i proizvoda te analognih mliječnih proizvoda s mliječnim proizvodima.
- Poznavati karakteristike i mogućnosti prerade ostalih vrsta mlijeka.
- Prepoznati patvorenja u mljekarstvu.
- Predložiti analitičke metode za detekciju patvorenja u mljekarstvu.
Nastava
Način izvođenja nastave:
- 20 sati predavanja
- 10 sati vježbi
- 2 sata seminara
Obavijesti [0]
Naziv datoteke |
Veličina |
Ubačeno/mijenjano |
|
Nastavni materijali [0]
Naziv datoteke |
Veličina |
Ubačeno/mijenjano |
|