Alternativni i analogni mliječni proizvodi

ECTS bodovi:
3

Studij:
diplomski

Šifra predmeta:
239594

Opis predmeta

Ciljevi predmeta:

  • Upoznati studenta sa vrstama biljnih napitaka i njihovih prerađevina te usporedba njihove prehrambene vrijednosti s mlijekom i mliječnim proizvodima.
  • Osposobiti studenta za proizvodnju, poznavanje svojstva te dostignuća u proizvodnji analognih mliječnih proizvoda primjenom zamjena za mliječnu mast i proteine mlijeka, te primjenom drugih sastojaka i sirovina ne mliječnog porijekla.
  • Osposobiti studenta za prepoznavanje patvorenja u mljekarstvu te metoda detekcije patvorenja.

Nakon što student odsluša i položi predmet moći će (ishodi učenja):

  • Upravljati proizvodnjom biljnih napitaka i proizvoda na bazi biljnih napitaka.
  • Upravljati proizvodnjom analognih mliječnih proizvoda.
  • Primijeniti i predložiti različite zamjene za mliječnu mast i proteine mlijeka u proizvodnji analognih mliječnih proizvoda.
  • Usporediti karakteristike i prehrambenu vrijednost biljnih mlijeka i proizvoda te analognih mliječnih proizvoda s mliječnim proizvodima.
  • Poznavati karakteristike i mogućnosti prerade ostalih vrsta mlijeka.
  • Prepoznati patvorenja u mljekarstvu.
  • Predložiti analitičke metode za detekciju patvorenja u mljekarstvu.

Nastava

Način izvođenja nastave:

  • 20 sati predavanja
  • 10 sati vježbi
  • 2 sata seminara

Obavijesti [0]

Naziv datoteke Veličina Ubačeno/mijenjano  

Nastavni materijali [0]

Naziv datoteke Veličina Ubačeno/mijenjano  
{* *}