ECTS bodovi: |
Studij: |
Šifra predmeta: |
Ciljevi
Ishodi učenja:
18 sati predavanja
14 sati vježbi (L+TN)
4 sata seminara
Obavezna
Prezentacije s predavanja
Tratnik, Lj. i Božanić, R. (2012) Mlijeko i mliječni proizvodi, HMU, Zagreb.
Lisak Jakopović, K., Barukčić Jurina, I., Božanić, R. (2023) Od mlijeka do sira. Gospodarski list, Zagreb
Dodatna
Barukčić, I. Tudor Kalit, M. (2019) Origin, production and Specificities of Croatian Traditional Cheeses u Cheeses around the world - Types, production, properties and cultural and
nutritional relevance (Guine P.F., Raquel ; Correia M.R., Paula; Ferrao, Ana Cristina (ur.). New York: Nova Science Publishers, 2019. str. 153-182
Barukčić, I., Božanić, R., Kalit, S., Lisak Jakopović, K., Magdić, V., Matijević B., Perko, B., Rogelj, I., Stručić, D. (2015) Sirarstvo u teoriji i praksi, Veleučilište u Karlovcu, Karlovac
Božanić, R., Jeličić, I. i Bilušić, T. (2010) Analiza mlijeka i mliječnih proizvoda, Plejada,Zagreb
Havranek, J., Kalit, S., Antunac, N., Samaržija, D. (2014) Sirarstvo, Hrvatska mljekarska udruga, Zagreb.
Kubat, S., Stiendl, J., Wimmer, S., Sarić, Z., Blažić, M., Pavić, K. (2015) Svijet sira – Priručnik za degustatore sira, Veleučilište u Karlovcu, Karlovac
Bijeljac, S., Sarić, Z. (2005) Autohtoni mliječni proizvodi s osnovama sirarstva, Univerzitet u Sarajevi, Poljoprivredni fakultet, Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Dozet, S., Adžić, N., Stanišić, M., Živić, N. (1996) Autohtoni mlječni proizvodi. Poljoprivredni institut Podgorica, Silmir-Beograd.
Codex Alimentarius (2011) Milk and Milk products, Second edition, WHO (Rome) ISBN 978-92-5-105837, http://www.fao.org/docrep/015/i2085e/i2085e00.pdf