Suradnik |
ECTS bodovi: |
Studij: |
Šifra predmeta: |
Ciljevi predmeta:
Ishodi učenja
Način izvođenja nastave:
Prezentacije održanih predavanja
Havranek, J., Tudor Kalit, M., Bažok, R., Đugum, J., Grbeša, D., Hadžiosmanović, M., Ivanković, A., Jakopović, I., Orešković, S., Rupić, V., Samaržija, D. (2014): Sigurnost hrane
– od polja do stola. M.E.P. d.o.o., Zagreb.
Zakon o hrani, Narodne novine, 18/2023 Vodič -sljedivost, povlačenje i opoziv hrane. Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog gospodarstva, Uprava za sigurnost i kakvoću hrane, 2012, Zagreb.
Zakon o higijeni hrane i mikrobiološkim kriterijima za hranu, Narodne novine, 83/2022
Zakon o informiranju potrošača o hrani, Narodne Novine, 56/2013, 14/2014, 56/2016, 32/2019.
Pravilnik o posebnim uvjetima za proizvodnju i stavljanje na tržište predmeta opće uporabe,
Narodne Novine, 80/18. Narodne novine, 123/2019, 3/2021.
Preporučene web stranice:
https://eur-lex.europa.eu/
https://poljoprivreda.gov.hr/
https://zdravlje.gov.hr/
https://www.hapih.hr/