Nositelj |
ECTS bodovi: |
Studij: |
Šifra predmeta: |
SADRŽAJ PREDMETA
ISHODI UČENJA
PREDUVJETI ZA UPIS:
Vrste nastave | sati | |
oznaka | naziv | |
P | Predavanja | 20 |
A | Auditorne vježbe | |
L | Laboratorijske vježbe | |
PK | Vježbe u praktikumu | |
S | Seminar | 10 |
T | Terenske vježbe |
Naziv datoteke | Veličina | Ubačeno/mijenjano | |
---|---|---|---|
Zanimljivosti o predmetu za neodlučne studente | 5,60 MB | 02.09.2022. 17:05 |
Naziv datoteke | Veličina | Ubačeno/mijenjano |
---|
Obvezna literatura:
Red. broj | Naziv |
1. | Mitchell, H. (2006) Sweeteners and sugar alternatives in food technology, Blackwell Publishing, Oxford, UK. |
2. | Marie, S., Piggot, J. R. (1991) Handbook of sweeteners, Blackie, London. |
3. | Saulo, A. A. (2005) Sugars and Sweeteners in Foods, Food Safety Technology, 16, 1-7. |
Preporučena literatura:
Red. broj | Naziv |
1. | Tschanz, C., Butchcko, H. H., Stargel, W. W., Kotsonis, F. N. (1996) The Clinical Evaluation of a food Additive-Assessment of Aspartame, CRC Press, New York. |
3. | Kroger, M., Meister, K., Kava, R. (2006) Low-calorie sweeteners and other sugar substitutes: a review of the safety issues, Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety, 5, 35-47. |