Laboratorij za tehnologiju vrenja i kvasca" osnovan je 1957. g. i nosio je naziv "Laboratorij za tehnologiju vrenja". Godine 1976. djelatnost laboratorija se proširuje te laboratorij dobiva naziv "Laboratorij za tehnologiju vrenja i biološku obradu otpadnih voda". "Laboratorij za tehnologiju vrenja i kvasca" izdvaja se 1997. g. i djeluje od tada kao samostalna jedinica u Zavodu za prehrambeno - tehnološko inženjerstvo Sveučilišta u Zagrebu Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta.
Nastavna djelatnost Laboratorija odvija se kroz predmete Principi biotehnološke proizvodnje hrane, Proizvodnja jakih alkoholnih pića, Tehnologija alkohola i kvasca te Proizvodnja i primjena pekarskog i prehrambenog kvasca. Djelatnici Laboratorija također su suradnici na drugim predmetima u okviru studijskih programa Prehrambene tehnologije, Biotehnologije, Molekularne biotehnologije, Bioprocesnog inženjerstva, Upravljanja sigurnošću hrane te Nutricionizma.
Osim nastavne djelatnosti Laboratorij se bavi znanstveno - istraživačkim i stručnim radom iz područja tehnologije alkohola, pekarskog i prehrambenog kvasca, proizvodnje i analitike jakih alkoholnih pića te tehnologijom kiselog tijesta (starter kulturama za pekarstvo).
Djelatnici
Predmeti (preddiplomski)
Predmeti (dodiplomski)
Predmeti (diplomski)
Predmeti (doktorski)