|
Studij: diplomski
|
Šifra predmeta:
53297; 253094
|
Opis predmeta
SADRŽAJ PREDMETA
- Definicija starter kultura u pekarstvu i opis metaboličkih puteva starter kultura važnih za proizvodnju i kvalitetu pekarskih proizvoda.
- Princip proizvodnje i primjena pojedinih vrsta kvasaca za specifične grupe pekarskih proizvoda.
- Tehnologija proizvodnje kiselih tijesta.
- Utjecaj kiselih tijesta na prehrambenu i zdrastvenu vrijednost pekarskih proizvoda.
- Proizvodnja i primjena prehrambenog i krmnog kvasca u prehrambenoj i farmaceutskoj industriji
ISHODI UČENJA
- Definirati metaboličke puteve starter kultura važnih za proizvodnju i kvalitetu pekarskih proizvoda
- Opisati princip proizvodnje i primjenu pojedinih vsrta kvasaca za specifične grupe pekarskih proizvoda
- Opisati tehnologiju proizvodnje kiselih tijesta
- Analizirati utjecaj kiselih tijesta na prehrambenu i zdravstvenu vrijednost pekarskih proizvoda
- Prepoznati prednosti i mane pekarskih proizvoda proizvedenih s pomoću različitih starter kultura
Nastava
Način izvođenja izravne nastave
Vrste nastave
|
sati
|
oznaka
|
naziv
|
P
|
Predavanja
|
10
|
A
|
Auditorne vježbe
|
|
L
|
Laboratorijske vježbe
|
25
|
PK
|
Vježbe u praktikumu
|
|
S
|
Seminar
|
5
|
T
|
Terenske vježbe
|
|
Obavijesti [0]
Naziv datoteke |
Veličina |
Ubačeno/mijenjano |
|
Nastavni materijali [0]
Naziv datoteke |
Veličina |
Ubačeno/mijenjano |
|
Literatura
Obvezna literatura
red. broj
|
Naziv
|
1.
|
Slobodan Grba: Kvasci u Biotehnologiji (Plejada d.o.o., Zagreb, 2010. g.)
|
|
|