Proizvodnja jakih alkoholnih pića - PT

ECTS bodovi:
3

Studij:
preddiplomski

Šifra predmeta:
269931

Opis predmeta

SADRŽAJ PREDMETA

  • Definicija jakih alkoholnih pića. Podjela jakih alkoholnih pića obzirom na sirovine i način proizvodnje. Opis sirovina za proizvodnju jakih alkoholnih pića
  • Opis tehnoloških postupaka u proizvodnji jakih alkoholnih pića
  • Svojstva i tehnološki postupak proizvodnje prirodnih jakih alkoholnih pića (voćne, žitne, šećerne rakije).
  • Svojstva i tehnološki postupak proizvodnje likera i miješanih jakih alkoholnih pića

ISHODI UČENJA

  • grupirati pojedina jaka alkoholna pića prema osnovnim sastojcima i tehnologiji proizvodnje
  • analizirati, odabrati i pripremiti osnovne sirovine za proizvodnju pojedinih jakih alkoholnih pića
  • opisati tehnološki postupak i opremu za proizvodnju različitih jakih alkoholnih pića
  • primijeniti stečena znanja i vještine u procesu proizvodnje jakih alkoholnih pića u malim i industrijskim postrojenjima

Nastava

 

Vrste nastave sati
oznaka naziv
P Predavanja 13
A Auditorne vježbe  
L Laboratorijske vježbe 20
PK Vježbe u praktikumu  
S Seminar  
T Terenske vježbe 5

Obavijesti [1]

Naziv datoteke Veličina Ubačeno/mijenjano  
Broj preuzimanja: 830  upute za vježbe 27,00 kB 02.09.2022. 17:05

Nastavni materijali [0]

Naziv datoteke Veličina Ubačeno/mijenjano  

Literatura

Obvezna literatura

red. broj Naziv
1. Reed, G; Nagodawithana, T.W(1991): Yeast Technology (ed. Van Nostrand Reinhold-New York)
2. Spencer J.F.T;Spencer D.M. (eds) (1997): Yeasts in natural and artifical habitats

 

Preporučena literatura

red. broj Naziv
1. Bryce, J.H. Steward, G.G.(edts.) (2005). Distilled Spirits: Tradition and Innovation
2. Stanbury, P.F.; Whitaker,A.; Hall,S.J. (1995). Principles of Fermentation Technology
{* *}