Telefon: | + 385 1 4605 224 |
Telefaks: | + 385 1 4605 200 |
Email: | tomislav.bosiljkov@pbf.unizg.hr |
U Zavodu za procesno inženjerstvo na preddiplomskim i diplomskim studijima radi stjecanja zvanja prvostupnika i magistra struke, studenti stječu znanja iz različitih grana procesnog inženjerstva, matematičkog modeliranja, vođenja te optimizacije i kontrole tehnoloških procesa, termodinamike, mjerenja, regulacije i automatizacije, fenomena prijelaza, jediničnih operacija, a i postavljanja materijalnih i energetskih bilanci u biotehnologiji i prehrambenom inženjerstvu. Nastava na poslijediplomskom studiju također je uključena u nastavni plan Zavoda za procesno inženjerstvo radi stjecanja akademskog stupnja doktora znanosti. Razvoj novih metoda vođenja, kontrole i sigurnosti tehnoloških procesa u prehrambenoj industriji, karakterizacija stupnja izmiješanosti praškastih materijala, određivanje raspodjele veličine čestica, analiza teksturalnih svojstava prehrambenih proizvoda, primjena ultrazvuka i visokih hidrostatskih tlakova u prehrambenoj tehnologiji i biotehnologiji sastavni su dio rada djelatnika Zavoda. Zavod obavlja istraživačku djelatnost na brojnim znanstvenim i tehnologijskim projektima. Djelatnici Zavoda aktivni su članovi međunarodnih organizacija (ISEKI - Integrating Food Science and Engineering Knowledge Into the Food Chain; EAFE – European Academy of Food Engineering) i međunarodnih projekata (FP6, UNIDO, COST, TEMPUS, ERASMUS, EU - strukturni fondovi i Bilateralnim projektima) s ciljem povezivanja sa istraživačkim skupinama u Europskom istraživačkom prostoru. Na taj način razvijaju i unaprjeđuju tehnološke postupke obrade i proizvodnje hrane. Posljednjih nekoliko godina laboratoriji Zavoda za procesno inženjerstvo tehnologijskim projektima surađuju s nizom prehrambenih tvrtki.
Ime i prezime djelatnika | Titula | Funkcija |
---|---|---|
Tomislav Bosiljkov | dr.sc. | redoviti profesor |
Mladen Brnčić | dr.sc. | redoviti profesor |
Mirjana Čurlin | dr.sc. | redoviti profesor |
Jasenka Gajdoš Kljusurić | dr.sc. | redoviti profesor |
Julije Jakšetić | dr.sc. | redoviti profesor |
Damir Ježek | dr.sc. | redoviti profesor |
Ana Vukelić | dr.sc. | redoviti profesor |
Maja Benković | dr.sc. | izvanredni profesor |
Filip Dujmić | dr.sc. | izvanredni profesor |
Tamara Jurina | dr.sc. | izvanredni profesor |
Ana Jurinjak Tušek | dr.sc. | izvanredni profesor |
Sven Karlović | dr.sc. | izvanredni profesor |
Marjan Praljak | dr.sc. | izvanredni profesor |
Davor Valinger | dr.sc. | izvanredni profesor |
Goran Dražić | dr.sc. | viši asistent |
Marko Škegro | dr.sc. | viši asistent |
Mirna Tadić | mag. ing. | asistent |
Goran Bosanac | ing. | viši tehnički suradnik |
Darjan Pipić | tehnički suradnik |
Ime i prezime djelatnika | Titula | Funkcija |
---|---|---|
Karlo Lelas | dr.sc. | docent |
Blaž Ivšić | mag. | asistent |
Noah Somun | mag. | asistent |
Naziv predmeta | Šifra predmeta | ECTS |
---|---|---|
Modeliranje biotehnoloških procesa | 53228 (ADBI09) | 4 |
Modeliranje procesa | 31605 | - |
Modeliranje u prehrambenoj industriji | 239545 | 3 |
Modeliranje u prehrambenom inženjerstvu | 53291 | 3 |
Osnove mjernih metoda u znanosti o prehrani | 239456; 66826 | 3 |
Primijenjena analiza podataka | 66790; 239621 | 3 |
Računalni alati za modeliranje prehrane ljudi | 253099 | 3 |
Reaktorsko inženjerstvo | 53225 | 4 |
Robotika u prehrambenoj industriji | 53293 | 3 |
Ultrazvuk u prehrambenom inženjerstvu | 253083; 66830 | 5 |
Vođenje procesa u prehrambenoj industriji | 239544; 53736 | 4 |
Naziv predmeta | Šifra predmeta | ECTS |
---|---|---|
Disperzni sustavi | 165612 | 3 |
Energija u biotehnologiji | 3 | |
Energija u biotehnologiji i proizvodnji hrane | 165600 | 3 |
Modeliranje i optimiranje u planiranju prehrane | 165645 | 3 |
Nova dostignuća u mehaničkom inženjerstvu | 3 | |
Planiranje i analiza eksperimenata | 165660 | 5 |
Ultrazvuk u biotehnologiji i prehrambenoj tehnologiji | 165599 | 3 |
Naziv predmeta | Šifra predmeta | ECTS |
---|---|---|
Priprema uzoraka za kemijske i biokemijske analize | 3 |