Nositelj |
Suradnik |
ECTS bodovi: |
Studij: |
Šifra predmeta: |
SADRŽAJ PREDMETA
Osnovni pojmovi u inženjerskom izražavanju; Osnove tehničke mehanike; Znanost o čvrstoći materijala; Materijali u prehrambeno tehnološkom procesu, svojstva i karakterizacija te ispitivanje; Cijevi i cijevovodi i uređaji i pomoćna oprema za transport fluida u tehnološkom procesu. Transportna sredstva u prehrambeno tehnološkom i biotehnološkom procesu (transporteri, konvejeri...); Uvod u tehničku termodinamiku. Uvodni prikaz osnovnih termodinamičkih stanja. Toplinske veličine stanja, bilanca mase i energije; Kružni procesi; Zakoni termodinamike, Mollierov dijagram;
ISHODI UČENJA |
|
Vrste nastave | sati | |
oznaka | naziv | |
P | Predavanja | 25 |
A | Auditorne vježbe | |
L | Laboratorijske vježbe | |
PK | Vježbe u praktikumu | |
S | Seminar | 30 |
T | Terenske vježbe |
Naziv datoteke | Veličina | Ubačeno/mijenjano |
---|
Naziv datoteke | Veličina | Ubačeno/mijenjano |
---|
Obvezna literatura
red. broj | Naziv |
1. | V. Hubka: Principles of Engineering Design, Heurista Zurich, 1987 |
2. | 1.B.D.Tapley: Enhineering Fundamentals, 4th,John Wiley, New York, 1990.. |
3. | N.E. Dowing: Mechanical Behaviour of Materials, Prentice Hall, New Jersey, 1993 |
4. | I. Alfirević : Nauka o čvrstoć I, Tehnička knjiga, Zagreb 1995 |
5. | R.Budin.A.Mihelić-Bogdanić: Osnove tehničke termodinamike, Školska knjiga, Zagreb, 1990. |