Suradnik |
ECTS bodovi: |
Studij: |
Dobivaju se potrebna znanja za rukovanje, proračun i odabir posebnih uređaja i jediničnih operacija za nove tehnološko - procesne spoznaje i njihovu primjenu u mehaničkom inženjerstvu.
1.Primjena novih tehnika za karakterizaciju grubo disperznih sustava uz određivanje stanja izmješanosti i disperznosti 2. Nova dostignuća u procesima odvajanja, teu načinu određivanja djelotvornosti tih procesa3. Nova dostignuća u procesima kontaktiranja uz definiranje njihovih općih značajki 4. Primjena ultrazvuka i nerazarajućih metoda u mehaničkom inženjerstvu 5. Primjena laserskih tehnika u mehaničkom inženjerstvu 6. Mehanička svojstva krutina i nasipina (definiranje linerane i nelinearne elastičnosti)
Obliciprovođenja nastave: | Sati | |
predavanja | 20 | |
seminari | 5 | |
vježbe | 5 |
Red. br. |
Naziv |
1. | P. Fellows: Food processing technology, 2th Ed., Cambridge, England, 2000. |
2. | A.Ibarz, G.V.Barbosa-Canovas, Unit Operation in Food Engineering, CRC Press, Boca Ration, 2002. |
3. | J. Welti-Chanes, J. F. Velez-Ruiz, G.V. Barbosa-Canovas: Transport Phenomena in Food Processing, New York, 2000. |
4. | J.M.Coulson, J.F.Richardson, J.R.Backhurst, J.H.Harker: Chemical Engineering, 3rd ed., Pergamon Press, Oxford,1978. |
5. | G.C.Lowrison:Crushing and grinding, London, 1974. |
Dopunska literatura
Red. br. |
Naziv |
1. | L.Svarovsky:Solid-liquid separation,Londob, 1977 |
2. | Heinz P. Bloch: Process Plant Machinery, Butterworth, USA, 1989. |
3. | T.Lovrić: Procesi u prehrambenoj industriji s osnovama prehrambenog inženjerstva,Zagreb, 2003. |
4. | M.Hraste, Mehaničke operacije, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Sveučilište u Zagrebu, 1990. |