|
Studij: poslijediplomski specijalistički
|
|
Opis predmeta
Mljevenje uzoraka primjenom novih tehnologija i uređaja, homogeniziranje uzoraka primjenom novih postupaka i uređaja (primjena ultrazvučne tehnologije visokog intenziteta),određivanje stupnja homogenizacije mikroskopiranjem, određivanje veličine čestica granulometrijskom analizom (klasičnom metodom, primjenom naprednih laserkih tehnika i ultrazvučne tehnologije visokog intenziteta), određivanje teksture i karakteristika praškastih materijala korištenjem novih postupaka
Nastava
Vrste nastave
|
sati
|
oznaka
|
naziv
|
P
|
Predavanja
|
10
|
A
|
Auditorne vježbe
|
|
L
|
Laboratorijske vježbe
|
7,5
|
PK
|
Vježbe u praktikumu
|
|
S
|
Seminar
|
7,5
|
T
|
Terenske vježbe
|
|
Nastavni materijali [1]
Naziv datoteke |
Veličina |
Ubačeno/mijenjano |
|
Predavanja [7]
|
|
02.09.2022. 17:05 |
|
Literatura
Obvezna literatura
red. broj
|
Naziv
|
1.
|
D. McGlinchey: Characterisation of Bulk Solids, Wetherby, England, 2005
|
2.
|
A.Ibarz, G.V.Barbosa-Canovas, Unit Operation in Food Engineering, CRC Press, Boca Ration, 2002.
|
3.
|
D. Kilcast: Texture in food, Vol. 2, Solid foods, Cambridge, England, 2004
|
4.
|
B.M.McKenna: Texture in food, Vol.1, Semi-solids foods, Cambridge, England, 2003
|
5.
|
G.C.Lowrison:Crushing and grinding, London, 1974.
|
Preporučena literatura
red. broj
|
Naziv
|
1.
|
L.Svarovsky:Solid-liquid separation,Londob, 1977
|
2.
|
Heinz P. Bloch: Process Plant Machinery, Butterworth, USA, 1989.
|
3.
|
T.Lovrić: Procesi u prehrambenoj industriji s osnovama prehrambenog inženjerstva,Zagreb, 2003.
|
4.
|
M.Hraste, Mehaničkeoperacije, Fakultetkemijskoginženjerstvaitehnologije, SveučilišteuZagrebu, 1990.
|