Doc. dr. sc. Maja Repajić s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu dobitnica je Državne nagrade za znanost za 2021. godinu.
U tekstu obrazloženja navodi se:
(...) nagrađuje se za značajna znanstvena dostignuća u području biotehničkih znanosti, polje prehrambena tehnologija. Objavila je u 2021. godini 10 znanstvenih radova kategorije a1, u časopisima koji su referirani u svjetskim bazama podataka. Pri tome je doc. dr. sc. Repajić glavni autor (dopisni ili prvi autor) četiriju radova. Uz to, objavila je tri rada kategorije a2 i tri rada kategorije a3.
Diseminacijom rezultata znanstvenih istraživanja u 2021. godini značajno je pridonijela nadogradnji postojećih znanja o učinku mikroenkapsulacijskih tehnika na povećanje stabilnosti bioaktivnih molekula, olakšavanju njihove inkorporacije u prehrambene matrikse i/ili dodatke prehrani. Uspješno je primijenila rezultate istraživanja i u gospodarstvu te tako povezala znanstveno-istraživački rad s gospodarskim sektorom.
Iskrene čestitke doc. dr. sc. Repajić na izvanrednom uspjehu!