Popularizacija znanosti

18 ruj, 2023.

Hrvatsko mikrobiološko društvo(HMD) ove godine se uključilo u proslavu International microorganism day.

11 ruj, 2023.

Drage studentice, studenti, kolege i partneri,
 
S ponosom objavljujemo najnovije otkriće istraživačkog tima PBF-a.

17 srp, 2023.

U Europskoj uniji nema mjesta tvrdnjama o hrani koje obmanjuju potrošača! ‍ ‍

26 svi, 2023.

Sveučilište u Zagrebu Prehrambeno-biotehnološki fakultet partner je u međunarodnom projektu organizacije magistarskog studija kružnog gospodarstva i bioekonomije

1 ožu, 2023.

S ponosom objavljujemo još jedan uspjeh naših alumna!

1 ožu, 2023.

Akademija tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ) u suradnji s Inovacijskim centrom Nikola Tesla (ICENT) organizira okrugli stol Izgradnja inovacijskog startup ekosustava u Hrvatskoj.

20 velj, 2023.

Suradnice iz Laboratorija za tehnologiju antibiotika, enzima, probiotika i starter kultura, Prehrambeno biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji ima više od 30 godina ekspertize iz područja razvoja probiotika te redovito sudjeluje u nizu STEM aktivnosti, su u suradnji s udrugom Bioteka održale radionicu pod nazivom PANDA među mikrobima, au sklopu projekta PANDA 6 – projektna nastava za darovitu djecu.

9 pro, 2022.

Prof. dr. sc. Zvonimir Šatalić, prof. dr. sc. Ines Panjkota Krbavčić s Fakulteta, te alumna Fakulteta, izv. prof. u naslovnom zvanju Darija Vranešić Bender su koautori znanstvenog rada naslovljenog "Impact of COVID-19 confinement on eating behaviours across 16 European countries: The COVIDiet cross-national study".

24 stu, 2022.

Izv. prof. dr. sc. Danijela Bursać Kovačević s Prehrambeno-biotehnološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i ove se godine našla na listi visoko citiranih svjetskih istraživača.

23 stu, 2022.

U edukacijskom centru jedne od naših najjačih tvtki u sektoru jakih alkoholnih pića, Badel 1862, održana su tri degustacijska ocjenjivanja (28.04., 27.09. i 16.11.2022) u svrhu razvoja novih proizvoda.

{* *}