Natječaj za akademsku mobilnost u 2022. godini (prvi krug)

Sveučilište u Zagrebu raspisuje:

NATJEČAJ ZA AKADEMSKU MOBILNOST U 2022. GODINI (prvi krug)

prema sljedećim stavkama:

a) odlazna mobilnost prema strateškim partnerima:

b) prekogranična mobilnost prema visokoškolskim ili znanstvenim ustanovama u cijelome svijetu (nije nužno da Sveučilište u Zagrebu ili sastavnica imaju sklopljen međuinstitucijski sporazum)

c) mobilnost doktorskih studenata Sveučilišta u Zagrebu (kotizacije za aktivno sudjelovanje na znanstveno-stručnim skupovima)

d) najava dolazne mobilnosti temeljem bilateralnih međusveučilišnih i međufakultetskih sporazuma i dolazne mobilnosti u svrhu sklapanja novih sporazuma i novih oblika suradnje

Skrećemo pažnju da sve mobilnosti iz ovoga kruga mogu se ostvariti nakon 1. veljače 2022

Skrećemo pažnju da se u stavci c), zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19, iznimno odobrava sudjelovanje u online verzijama znanstveno-stručnih skupova za koje su se kandidati prijavili. 

Podsjetnik: Kandidati se prvo prijavljuju online, a zatim natječajnu dokumentaciju dostavljaju matičnoj sastavnici do internog roka koji je zadala sastavnica. U stavkama a) i d) prijavljuju se mobilnosti koje se mogu ostvariti kroz cijelu 2022. godinu, dok se u stavkama b) i c) prijavljuju mobilnosti koje će se ostvariti unutar prvih šest mjeseci 2022. godine. 

 

Rokovi za prijavu:

  • za kandidate: kandidati se mogu prijaviti online do zaključno 22. studenoga 2021. do 12 sati. Kandidati dostavljaju svoju online prijavu zajedno s ostalom natječajnom dokumentacijom svojim matičnim sastavnicama koje određuju interni rok za prijavu. Važna napomena: online obrazac dostupan je za printanje do roka do kojeg je online prijava dostupna kandidatima (do 22. studenoga), a ne do roka do kojeg sastavnice moraju dostaviti svoje rangliste.
  • za sastavnice:  sastavnice dostavljaju rang-liste za prve tri stavke te najave dolaznih mobilnosti (stavka d) Središnjem uredu za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu isključivo na staff@unizg.hr do zaključno 29. studenoga 2021.

Privitci:

 

KLASA: 605-01/21-04/1
URBROJ: 380-153/037-21-2

{* *}