National projects

List of active projects

  1. Tonči Rezić - Integrirani bioprocesni sustav za prozvodnju i izdvajanje etanola iz lignoceluloznih sirovina primjenom različitih bioreaktora Projekta razvoja karijere mladih istraživača – izobrazba novih doktora znanosti Hrvatske zaklade za znanost (DOK-2014-06-4937), (Integrated bioprocess system for ethanol production and separation from lignocellulosic raw materials by using different bioreactors), 01.01.2015. – 31.12.2018.
  2. Ksenija Markov - Inovativni postupci uklanjanja AFM1 biofiksatorima iz mlijeka (Innovative methods for the removal of AFM1 using biofixators from the milk), 01.03.2017 - 28.02.2019
  3. Blaženka Kos - Probiotici i starter kulture – površinski proteini i bakteriocini (Probiotics and starter cultures – surface proteins and bacteriocins), 01.07.2015. – 30.06.2019.
  4. Karin Kovačević Ganić - Novi enološki postupci kao alternativa sumporovom dioksidu u proizvodnji visokokvalitetnih vina (New enological tools for the reduction of sulfur dioxide and production of high-quality wine), IP-2014-09-3796, 2015.-2019.
  5. Vladimir Mrša - Molekularni mehanizmi ugradnje homolognih i heterolognih proteina u staničnu stijenku kvasca i njihova primjena u biotehnologiji (Molecular mechanisms for incorporation of homologous and heterologous proteins in the yeast cell wall and their application in biotechnology), 01.09.2015. - 31.08.2019.
  6. Duška Ćurić - Od nusproizvoda u preradi žitarica i uljarica do funkcionalne hrane primjenom inovativnih procesa (From Grain Byproducts to Functional Food through Innovative Processing), 01.03.2017 - 29.02.2020
  7. Višnja Gaurina Srček - Primjena proteinskih hidrolizata iz pogača lana i konoplje u medijima za uzgoj životinjskih stanica (Protein hydrolysates from flaxseed and hempseed oil cakes as animal cell culture media supplements), 01.03.2017 - 28.02.2021.
  8. Damir Ježek - Primjena visokog hidrostatskog tlaka u proizvodnji funkcionalnih sokova na bazi voća i povrća (High Hydrostatic Pressure Processing of Functional Fruit and Vegetable Juices), 01.03.2017 - 01.03.2021.
  9. Helga Medić - Primjena inovativnih metoda u praćenju proteolitičkih, lipolitičkih i oksidativnih procesa tijekom proizvodnje pršuta (The application of innovative methods in monitoring of proteolytic, lipolytic and oxidative changes throughout the dry-cured ham process), 01.03.2017 - 28.02.2021
  10. Anet Režek Jambrak - Ekstrakcije bioaktivnih spojeva iz mediteranskog bilja sa “zelenim otapalima” primjenom visokonaponskog pražnjenja (High voltage discharges for green solvent extraction of bioactive compounds from Mediterranean herbs), 01.03.2017. – 28.02.2021.
  11. Branka Levaj - Inovativne tehnike u minimalnoj preradi krumpira (Solanum tuberosum) i njegova zdravstvena ispravnost nakon pripreme (Innovative techniques in minimally processed potato (Solanum tuberosum) production and the effect on its safety after processing), 01.03.2017. – 28.02.2021.
  12. Antonio Starčević - Istraživanje ravnoteže mikrobioma debelog crijeva – MicroEquilibrium, 02.05.2017. - 30.04.2021.
  13. Ana Bielen - Interakcije slatkovodnih patogenih oomiceta i okoliša (InteractOomyc), 01.02.2018. – 31.01.2023.
  14. Verica Dragović Uzelac - Izolacija i enkapsulacija bioaktivnih molekula samonikle i kultivirane koprive i komorača i učinci na fiziologiju organizma (Isolation and encapsulation of bioactive molecules of wild and cultivated nettle and fennel and effects on organisms physiology), 01.11.2018. – 31.10.2022.
  15. Božidar Šantek - Sustainable production of biochemicals from waste lignocellulose containing feedstocks, , 01.11.2018. – 31.10.2022.
  16. Igor Stuparević - In silico i in vivo analiza transkriptoma stanične stijenke kvasca Saccharomyces cerevisiae i primjena dobivenih rezultata u konstrukciji novih biotehnoloških sojeva (In silico and in vivo analysis of yeast Saccharomyces cerevisiae cell wall transcriptome and its application in construction of novel biotechnological strains), 01.12.2017. – 01.12.2022.
  17. Zoran Herceg - Opremanje poluindustrijskog praktikuma za razvoj novih prehrambenih tehnologija ( R.C.2.2.09-0005), projekt financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, 01.07.2018. – 01.07.2020.
  18. U društvu mikroba (In the company of microbes), 19.03.2018. – 18.03.2020. (partner)
  19. Hrvatska longitudinalna studija tjelesne aktivnosti u adolescenciji (Croatian Physical Activity in Adolescence Longitudinal Study), 01.12.2016. – 30.11.2020. (partner)
  20. Kvanto-kemijski dizajn, priprava i biološka svojstva organometalnih derivata nukleobaza (Quantum Chemical Design, Synthesis and Biological Properties of Organometallic Nucleobase Derivatives), 01.03.2017. – 28.02.2021. (partner)
  21. Otiskivanje, kvaliteta i uporabljivost podloga s ne-drvnim vlakancima (NWF prints quality), 08.01.2018. – 08.01.2023. (partner)
  22. Bolničke zaštitne tekstilije (HPROTEX), 15.03.2018. – 14.03.2023. (partner)
  23. Sveoubuhvatna procjena ponašanja i sudbine farmaceutski aktivnih tvari u okolišu: makrolidni antibiotici i opioidni analgetici, 01.05.2015. – 31.10.2018. (partner)
  24. Nejednakost i primjene, 01.01.2014. – 31.12.2018. (partner)
  25. Sinteza, strukturna analiza i biološka evaluacija peptidomimetika i glikokonjugata (Synthesis, structural analysis and biological evaluation of peptidomimetics and glycoconjugates), 01.06.2015 - 31.05.2019 (partner)
  26. BioProspecting Jadranskog mora (BioProspecting of the Adriatic Sea), 01.11.2017. – 31.10.2022. (partner)