Prema nastavnim programima provode se i poslijediplomski sveučilišni studiji u trajanju od tri godine po završetku kojih se stječe naziv doktora znanosti.
Nastavni program iz ISVU-a
PRIJEDIPLOMSKI SVEUČILIŠNI STUDIJI (3 godine tj. 6 semestara):
|
STJEČE SE AKADEMSKI NAZIV
|
---|
prehrambene tehnologije
|
sveučilišni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) inženjer/inženjerka prehrambene tehnologije (univ. bacc. ing. techn. aliment.)
|
nutricionizma
|
sveučilišni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) nutricionizma (univ. bacc. nutr.)
|
biotehnologije
|
sveučilišni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) inženjer/inženjerka biotehnologije (univ. bacc. ing. biotechn.)
|
DIPLOMSKI SVEUČILIŠNI STUDIJI (2 godine tj. 4 semestra):
|
STJEČE SE AKADEMSKI NAZIV
|
---|
prehrambenog inženjerstva
|
sveučilišni magistar/magistra inženjer/inženjerka prehrambenog inženjerstva (univ. mag. ing. techn. aliment.)
|
upravljanja sigurnošću hrane
|
sveučilišni magistar/magistra inženjer/inženjerka upravljanja sigurnošću hrane (univ. mag. ing. techn. aliment.)
|
nutricionizam
|
sveučilišni magistar/magistra nutricionizma (univ. mag. nutr.)
|
molekularna biotehnologija
|
sveučilišni magistar/magistra inženjer/inženjerka molekularne biotehnologije (univ. mag. ing. biotechn.)
|
bioprocesno inženjerstvo
|
sveučilišni magistar/magistra inženjer/inženjerka bioprocesnog inženjerstva (univ. mag. ing. bioproc.)
|
POSLIJEDIPLOMSKI SPECIJALISTIČKI STUDIJI (1,5 godinu, tj. 3 semestra):
|
STJEČE SE AKADEMSKI NAZIV
|
---|
Kvaliteta i sigurnost hrane
|
specijalist kvalitete i sigurnosti hrane (spec. kvalitete i sigurnosti hrane)
|
Upravljanje hranom
|
specijalist upravljanja hranom (spec. upravljanja hranom)
|
Programi su osmišljeni na temelju dugogodišnjeg iskustva i u skladu sa sličnim studijima na europskim i američkim sveučilištima, a s ciljem stjecanja znanja i vještina za:
- rad u prehrambenoj i farmaceutskoj industriji,
- poslove vezane uz zaštitu okoliša,
- rad u zdravstvu
- rad u institucijama koje organizirano nude hranu (npr. hoteli, restorani)
- rad u znanstveno–istraživačkim institucijama
- rad u javnim službama
- poslove vezane uz edukaciju i promicanje pravilne prehrane.