Održano studentsko natjecanje Ecotrophelia

Održano studentsko natjecanje Ecotrophelia
24.06.2024.

Održana je „Ecotrophelia Hrvatska 2024", jubilarno 10. nacionalno studentsko natjecanje u kreiranju eko-inovativnih proizvoda!

U organizaciji natjecanja ove godine se, uz Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu (PBF) i studentsku udrugu Probion, pridružio EIT Food Hub Hrvatska, konzorcij sastavljen od inovacijske agencije Smion i PBF-a, zahvaljujući kojem su po prvi puta sudionici natjecanja dobili novčane nagrade u iznosu od 700 eura za 1. mjesto i 300 eura za 2. mjesto.  

 

Dva su studentska tima prezentirala svoje proizvode: Frollica (snack proizvod od voćnih koža s kominom borovnice i jabuke, batatom, stolisnikom i nadjevom od suhih smokava i zobi) i Tonka Egg (veganski konditorski proizvod na bazi proteina graška, cikle, ječmene trave, liofilizirane jagode, stevije i kakaovog maslaca). 

 

U timu Tempus fructuum koji je prezentirao Frollicu petero je studenata Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, dva studenta Ekonomskog fakulteta i jedna studentica Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. 

 

U drugom timu troje je studenata sa splitskog Veleučilišta Aspira. 

 

Jednoglasnom odlukom Stručnog povjerenstva (15 članova) u čijem sastavu su bili profesori PBF-a, predstavnici tvrtki Hipp Croatia d.o.o., Tim Zip d.o.o., Nutris i Žito d.o.o. te Hrvatske gospodarske komore, pobijedio je proizvod Tonka Egg. Pobjednički tim predstavljat će Hrvatsku na europskom natjecanju „Ecotrophelia Europe“, koje će se održati 20. - 21. listopada 2024. godine u Parizu u sklopu sajma SIAL.

ECOTROPHELIA slike

Više o programu Ecotrophelia saznajte prateći poveznicu: https://eu.ecotrophelia.org/ 

{* *}