U Zavodu za procesno inženjerstvo na preddiplomskim i diplomskim studijima radi stjecanja zvanja prvostupnika i magistra struke, studenti stječu znanja iz različitih grana procesnog inženjerstva, matematičkog modeliranja, vođenja te optimizacije i kontrole tehnoloških procesa, termodinamike, mjerenja, regulacije i automatizacije, fenomena prijelaza, jediničnih operacija, a i postavljanja materijalnih i energetskih bilanci u biotehnologiji i prehrambenom inženjerstvu. Nastava na poslijediplomskom studiju također je uključena u nastavni plan Zavoda za procesno inženjerstvo radi stjecanja akademskog stupnja doktora znanosti. Razvoj novih metoda vođenja, kontrole i sigurnosti tehnoloških procesa u prehrambenoj industriji, karakterizacija stupnja izmiješanosti praškastih materijala, određivanje raspodjele veličine čestica, analiza teksturalnih svojstava prehrambenih proizvoda, primjena ultrazvuka i visokih hidrostatskih tlakova u prehrambenoj tehnologiji i biotehnologiji sastavni su dio rada djelatnika Zavoda. Zavod obavlja istraživačku djelatnost na brojnim znanstvenim i tehnologijskim projektima. Djelatnici Zavoda aktivni su članovi međunarodnih organizacija (ISEKI - Integrating Food Science and Engineering Knowledge Into the Food Chain; EAFE – European Academy of Food Engineering) i međunarodnih projekata (FP6, UNIDO, COST, TEMPUS, ERASMUS, EU - strukturni fondovi i Bilateralnim projektima) s ciljem povezivanja sa istraživačkim skupinama u Europskom istraživačkom prostoru. Na taj način razvijaju i unaprjeđuju tehnološke postupke obrade i proizvodnje hrane. Posljednjih nekoliko godina laboratoriji Zavoda za procesno inženjerstvo tehnologijskim projektima surađuju s nizom prehrambenih tvrtki.
Ime i prezime djelatnika | Titula | Funkcija |
---|---|---|
Mladen Brnčić | dr.sc. | redoviti profesor |
Mirjana Čurlin | dr.sc. | redoviti profesor |
Jasenka Gajdoš Kljusurić | dr.sc. | redoviti profesor |
Julije Jakšetić | dr.sc. | redoviti profesor |
Damir Ježek | dr.sc. | redoviti profesor |
Ana Vukelić | dr.sc. | redoviti profesor |
Maja Benković | dr.sc. | izvanredni profesor |
Tomislav Bosiljkov | dr.sc. | izvanredni profesor |
Filip Dujmić | dr.sc. | izvanredni profesor |
Ana Jurinjak Tušek | dr.sc. | izvanredni profesor |
Sven Karlović | dr.sc. | izvanredni profesor |
Marjan Praljak | dr.sc. | izvanredni profesor |
Davor Valinger | dr.sc. | izvanredni profesor |
Tamara Jurina | dr.sc. | docent |
Goran Dražić | dr.sc. | viši asistent |
Marko Škegro | dr.sc. | viši asistent |
Mirna Tadić | mag. ing. | asistent |
Goran Bosanac | ing. | viši tehnički suradnik |
Darjan Pipić | tehnički suradnik |
Ime i prezime djelatnika | Titula | Funkcija |
---|---|---|
Karlo Lelas | dr.sc. | docent |
Blaž Ivšić | mag. | asistent |
Noah Somun | mag. | asistent |
Naziv predmeta | Šifra predmeta | ECTS |
---|---|---|
Fenomeni prijelaza | 252723; 252772; 32410; 32442 | 5 |
Fizika (N) | 253854 | 3 |
Fizika (PT i BT) | 253855, 253856 | 6 |
Jedinične operacije | 32414; 32424 | 5 |
Matematika | 32167; 240345 | 6 |
Matematika 1 | 24080; 24112; 239328; 239464 | 5 |
Matematika 2 | 24094; 24119; 239337; 239475 | 5 |
Mjerenje i upravljanje procesima u prehrambenoj industriji | 39769 | 3 |
Mjerenje i vođenje procesa | 39807 | 3 |
Modeliranje i optimiranje u nutricionizmu | 32441 | 4 |
Numeričke metode i programiranje | 32418; 252773 | 5/4 |
Osnove informatike | 24091; 24116; 37961; 239331; 239470; 240347 | 2 |
Osnove inženjerstva (BT) | 239476 | - |
Osnove inženjerstva (PT) | 239340 | - |
Osnove inženjerstva studij Biotehnologije | 24087; 24122 | 5 |
Osnove termodinamike | 239342 | - |
Statistika (studij: Biotehnologija) | 32428; 252780 | 5/4 |
Statistika (studij: Nutricionizam) | 32168; 252795 | 5 |
Statistika (studij: Prehrambena tehnologija) | 32407; 252766 | 5 |
Tehnologija prahova | 39801 | 3 |
Tehnološki postupci obrade prehrambenog otpada i sporednih proizvoda | 252761 | 3 |
Naziv predmeta | Šifra predmeta | ECTS |
---|---|---|
Modeliranje biotehnoloških procesa | 53228 (ADBI09) | 4 |
Modeliranje procesa | 31605 | - |
Modeliranje u prehrambenoj tehnologiji | 239545 | 3 |
Modeliranje u prehrambenom inženjerstvu | 53291 | 3 |
Osnove mjernih metoda u znanosti o prehrani | 66826 | 3 |
Primijenjena analiza podataka | 66790; 239621 | 3 |
Računalni alati za modeliranje prehrane ljudi | 253099 | 3 |
Reaktorsko inženjerstvo | 53225 | 4 |
Robotika u prehrambenoj industriji | 53293 | 3 |
Ultrazvuk u prehrambenom inženjerstvu | 66830 | 5 |
Vođenje procesa u prehrambenoj industriji | 53736 | 4 |
Naziv predmeta | Šifra predmeta | ECTS |
---|---|---|
Disperzni sustavi | 165612 | 3 |
Energija u biotehnologiji | 3 | |
Energija u biotehnologiji i proizvodnji hrane | 165600 | 3 |
Modeliranje i optimiranje u planiranju prehrane | 165645 | 3 |
Nova dostignuća u mehaničkom inženjerstvu | 3 | |
Ultrazvuk u biotehnologiji i prehrambenoj tehnologiji | 165599 | 3 |
Naziv predmeta | Šifra predmeta | ECTS |
---|---|---|
Priprema uzoraka za kemijske i biokemijske analize | 2 |