Nositelj |
ECTS bodovi: |
Studij: |
Šifra predmeta: |
SADRŽAJ PREDMETA
ISHODI UČENJA
PREDUVJETI ZA UPIS:
Vrste nastave | sati | |
oznaka | naziv | |
P | Predavanja | 20 |
A | Auditorne vježbe | |
L | Laboratorijske vježbe | |
PK | Vježbe u praktikumu | 20 |
S | Seminar | 10 |
T | Terenske vježbe |
_____________________________________________________________________________________
Pišu se 2 parcijalna ispita, u trajanju po 60 minuta, od kojih svaki nosi 30 bodova.
Minimalan broj bodova na prvom ili drugom parcijalnom testu je 15 bodova.
Studenti također izrađuju seminarski rad na zadanu temu koja podrazumijeva rad u skupinama. Seminarski rad se usmeno izlaže i predstavlja timski rad u kojem se primjenom znanja iz modula - prikupljaju i organiziraju podataka potrebni za računalno planiranje prehrane, s ciljem usvajanja stručne terminologije, povezivanje u cjelinu te sažimanja bitnih činjenica i samostalnih zaključaka vezanih uz temu seminara.
Maksimalan broj bodova iz seminara je 40.
Prema parcijalnim testovima ocijenjuje se stupanj vladanja tematikom, a prema seminarskim izlaganjima zaključiti stupanj primijenjenih znanja
Dodatnim, kontinuiranim radom koji se prati kroz domaće zadaće, moguće je dobiti dodatnih 5 bodova.
Ukupna ocjena je zbroj bodova sa parcijalnih testova te seminarskog rada (i bodova za DZ, ukoliko ih je student rješavao). Konačna ocjena se ostvaruje prema ukupnom broju bodova:
Studenti koji opravdano nisu pristupili ili nisu uspjeli položiti jedan od parcijalnih ispita iz prvog pokušaja, imaju pravo na ponavljanje ispita u parcijalnom obliku (na prvom roku koji slijedi neposredno nakon drugog parcijalnog ispita). Studenti koji nisu položili niti jedan parcijalni ispit i oni koji nisu ostvarili uvjete za prolaz niti nakon ponavljanja parcijalnog ispita, pristupaju ispitu koji uključuje sadržaj čitavog modula i traje 120 minuta.
Ukoliko student/ica nije zadovoljan konačnom ocjenom - može odgovarati usmeno.
Uvjet za ostvarivanje prava na potpis:
Odrađene sve vježbe i seminar. Dopušten je izostanak s nastave najviše 2 puta. Studenti s više od dozvoljenog broja nedolazaka ne mogu ostvariti pravo na potpis.
_____________________________________________________________________________________
Naziv datoteke | Veličina | Ubačeno/mijenjano |
---|
Naziv datoteke | Veličina | Ubačeno/mijenjano | |
---|---|---|---|
predavanja [0] | 02.09.2022. 17:05 | ||
vježbe [0] | 02.09.2022. 17:05 | ||
seminar [0] | 02.09.2022. 17:05 |
Obvezna literatura
1. | Kurtanjek, Ž., Gajdoš Kljusurić, J. (2014) Statistical modelling of anthropometric characteristics evaluated on nutritional status. U Mathematical and Statistical Methods in Food Science and Technology (ur. Granato, D. i Ares, G.) John Wiley and Sons, Oxford, UK. str. 285 – 302. |
2. | Gajdoš Kljusurić, J., Rumora, I., Kurtanjek, Ž. (2012) Application of Fuzzy Logic in Diet Therapy – Advantages of Application. U Fuzzy Logic – Emerging Technologies and Applications (ur. Dadios, E.P.), InTech, Rijeka. |
Preporučena literatura
1. | LuenbergerDavid G. (2003) Linear and Nonlinear Programming. 2nd Edition, Springer. |
2. | Koh, Eunsook T., Owen, Willis L. (2001) Introduction to Nutrition and Health Research. Springer. |
3. | Tijskens, L.M.M.; Hertog, M.L.A.T.M.Nicolaď, B.M (2001) Food Process Modelling, Woodhead Publiching Ltd, Cambridge UK. |
4. | Ed.: H.N. Teodorescu, A. Kandel, L.C. Jain. (2004) Soft Computing in human-related sciences,T. J. Ross, Fuzzy Logic with Engineering Applications, 2nd Ed., Wiley. |