Upisi u diplomske studije

dot PBF_logo

Upis na diplomski studij BPI 2023.-2024.

Akademsko priznavanje inozemnih visokoobrazovnih kvalifikacija

Na temelju Zakona o priznavanju inozemnih obrazovnih kvalifikacija („Narodne novine“, broj: 158/03, 198/03, 138/06 i 45/11) akademsko priznavanje inozemne visokoškolske kvalifikacije stečene u inozemstvu i priznavanje razdoblja studija provedenog u inozemstvu, a u svrhu nastavka studija u Republici Hrvatskoj, obavlja visoko učilište u Republici Hrvatskoj na kojemu osoba želi nastaviti visokoškolsko obrazovanje.

Akademsko priznavanje inozemne visokoškolske kvalifikacije i priznavanje razdoblja studija provedenog u inozemstvu provodi se putem Ureda za akademsko priznavanje inozemnih visokoškolskih kvalifikacija Sveučilišta u Zagrebu.

Više o postupku možete pročitati OVDJE.

Natječaj za upis na diplomske studije

Natječaj za upis studenata u 1. godinu diplomskih studija za ak. god. 2023./2024. objavljen je na stranici: http://www.unizg.hr/studiji-i-studiranje/upisi-stipendije-priznavanja/upisne-kvote-i-natjecaji-za-upis/upisi-20232024/

Troškovi razredbenog postupka

Pristupnik se može prijaviti na razredbeni postupak za više diplomskih studija na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu, navodeći prioritet u izboru studija.

Minimalni troškovi razredbenog postupka iznose 26,54 €, čime se stječe pravo prijave na razredbeni postupak za dva diplomska studija.

Prijava za svaki sljedeći studij plaća se dodatnih 13,27 €.

Dokaz o uplati troškova razredbenog postupka (kopija uplatnice) potrebno je priložiti prilikom prijave za razredbeni postupak za svaki od izabranih studija.

Obrazac za prijavu

Razlikovni ispiti

Odluka o uvjetima za upis diplomskih studija PBF-a

Popis literature za pripremu za razredbeni ispit po područjima

{* *}