Prehrambeno–biotehnološki fakultet novim studentima otvara mogućnost odabira jednog od tri prijediplomska studija u trajanju od tri godine po završetku kojih se otvara mogućnost zapošljavanja, ali i nastavka studiranja na jednom od pet diplomskih studija u trajanju od dvije godine te na trima poslijediplomskim specijalističkim studijima (u trajanju od tri semestra) i poslijediplomskome sveučilišnom (doktorskom) studiju (u trajanju od tri godine).
Prema nastavnim programima provode se i poslijediplomski sveučilišni studiji u trajanju od tri godine po završetku kojih se stječe naziv doktora znanosti.
PRIJEDIPLOMSKI SVEUČILIŠNI STUDIJI (3 godine tj. 6 semestara): | STJEČE SE AKADEMSKI NAZIV |
---|---|
prehrambene tehnologije | prvostupnik prehrambene tehnologije |
nutricionizma | prvostupnik nutricionizma |
biotehnologije | prvostupnik biotehnologije |
DIPLOMSKI SVEUČILIŠNI STUDIJI (2 godine tj. 4 semestra): | STJEČE SE AKADEMSKI NAZIV |
---|---|
prehrambenog inženjerstva | magistar prehrambenog inženjerstva |
upravljanja sigurnošću hrane | magistar upravljanja sigurnošću hrane |
nutricionizam | magistar nutricionizma |
molekularna biotehnologija | magistar molekularne biotehnologije |
bioprocesno inženjerstvo | magistar bioprocesnog inženjerstva |
POSLIJEDIPLOMSKI SPECIJALISTIČKI STUDIJI (1,5 godinu, tj. 3 semestra): | STJEČE SE AKADEMSKI NAZIV |
---|---|
Kvaliteta i sigurnost hrane | sveučilišni/a specijalist/ specijalistica kvalitete i sigurnosti hrane |
Upravljanje hranom | sveučilišni/a specijalist/ specijalistica upravljanja hranom |
POSLIJEDIPLOMSKI SVEUČILIŠNI (DOKTORSKI) STUDIJ (3 godine, tj. 6 semestra): | STJEČE SE AKADEMSKI NAZIV |
---|---|
Biotehnologija i bioprocesno inženjerstvo, prehrambena tehnologija i nutricionizam | doktor/doktorica znanosti |
Programi su osmišljeni na temelju dugogodišnjeg iskustva i u skladu sa sličnim studijima na europskim i američkim sveučilištima, a s ciljem stjecanja znanja i vještina za: