Vođenje procesa u prehrambenoj industriji

ECTS bodovi:
4

Studij:
diplomski

Šifra predmeta:
53736

Opis predmeta

SADRŽAJ PREDMETA

  1. Sustavski pristup i sustav
  2. Izomorfni model sustava
  3. Proces-mjerno osjetilo /pretvornik-jedinica za vođenje-izvršna sprava/djelatnik
  4. Temelji vođenja: vođenje pomoću povratne veze i unapredne veze
  5. Matematički model procesa s primjenom u prehrambenoj industriji
  6. Teorija vođenja
  7. Načini vođenja procesa prehrambene industrije, automatska stabilizacija
  8. Prilagodljivo vođenje
  9. Inteligentno vođenje
  10. Neizrazito vođenje
  11. Izvršne sprave, djelatnici
  12. Regulacijski krug i servo krug
  13. Regulatori
  14. Vođenje u jediničnim operacijama i procesima prehrambene industrije
  15. Programno vođenje, vođenje upravljanjem

ISHODI UČENJA

  • primijeniti stečena znanja kao podlogu za rad u prehrambenoj i srodnim industrijama, ravnopravno komunicirajući sa drugim srodnim strukama u cilju boljeg vođenja i projektiranja industrijskih postrojenja
  • primijeniti stečeno znanje u unapređenje i vođenje procesa i operacija prehrambene i srodnih industrija svojim potrebama
  • primijeniti stečene znanja vođenja procesa za kontrolu i upravljanje u industrijskim postrojenjima
  • prepoznati sustave vođenja procesa u prehrambenoj industriji
  • dizajnirati sustave vođenja procesa

Nastava

Vrste nastave Sati
oznaka naziv
P Predavanja 15
A Auditorne vježbe  
L Laboratorijske vježbe  
PK Vježbe u praktikumu 15
S Seminar 15
T Terenske vježbe  

Obavijesti [0]

Naziv datoteke Veličina Ubačeno/mijenjano  

Nastavni materijali [1]

Naziv datoteke Veličina Ubačeno/mijenjano  
Broj preuzimanja: 451  Vođenje procesa u prehrambenoj industriji 1,55 MB 03.02.2016. 12:54

Literatura

Obvezna literatura

red. broj Naziv
1. Božičević,J.,Temelji automatike I, Školska knjiga,Zagreb,1992.
2. Božičević, Temelji automatike II, Školska knjiga,Zagreb,2992.
3. Janshidi,M.,Malek-Zavarei, M.,Linear Control Systems, Pergamon Headington,1986.

Preporučena literatura

red. broj Naziv
1. Umjetna inteligencija pri mjerenju i vođenju, Hrvatsko društvo za sustave, Zagreb, 1992
2. Himmelblau,M.D.,Bischoff,B.K., Process Analysis and Simulation, John Wiley and sons, New York, 1968
3. Perry, H.R.,Chilton, H.C., Chemical Engineering Handbook, McGraw-Hill Kogakusha, 1973
4. Tehnička enciklopedija, svesak 1-13 Leksikografski zavod ”Miroslav Krleža”, Zagreb, 1963-1997.