Natječaj Zaklade Ivan Bulić za dodjelu nagrada, priznanja, potpora i stipendija za akademsku godinu 2022./2023

Natječaj Zaklade Ivan Bulić za dodjelu nagrada, priznanja, potpora i stipendija za akademsku godinu 2022./2023
17.05.2022.

Uvažene studentice i studenti!

Da je najbolji biti lako, najbolji bi bio svatko!

U doba koje sve učestalije diktira nove izazove i prožima ljudsku svakodnevicu neumoljivom realnošću, u doba u koje se i više nego prečesto susrećemo s dvostrukim kriterijima i nejednakim mogućnostima, malo je onih koji unatoč svim navedenim poteškoćama većinu svog vremena i energije spremno i srčano ulažu u nove napore i nove projekte ne bi li sustavno gradili sebe kroz prizmu izvrsnosti, brusili svoja znanja i vještine te oplemenjivali vlastite, ali i vrijednosti šire društvene zajednice kojoj pripadaju.

Upravo takvi mladi ljudi, čija su srca i umovi u potpunosti otvoreni prema novim informacijama i koji neumorno tragaju za spoznajama koje se ponekad čine i kilometrima daleko, svojim su primjerom već pet uzastopnih godina prepoznavani i nagrađivani od strane Zaklade Ivan Bulić.

Ivanova Zaklada niknula je prije pet godina na neopisivoj boli, a upravo je ta bol pokretač svega lijepoga, plemenitoga i izvrsnoga što se kroz njegovu Zakladu od samog osnutka potiče i ostvaruje. Sva dobrota i plemenitost koje su zračile iz njegova lika nastavljaju živjeti kroz dobra djela i srca ljudi koji velikodušno podupiru ovu Zakladu.

Osim spomena na mladoga Ivana Bulića, Zaklada pomaže procese znanja u području prehrambene struke, poglavito u pekarstvu, slastičarstvu i konditorstvu, na način da prvenstveno studentima, ali i mladim istraživačima, profesorima, znanstvenicima, inženjerima i tehnolozima olakša postizanje vrhunskih rezultata u svojim područjima. Pored toga, podržava i druge projekte unutar struke, ali i društvene zajednice općenito.

Zakladu danas u njenom radu i nastojanjima podupire tridesetak poznatih tvrtki iz regije i Europe kao i osamdesetak fizičkih osoba.

Kako je život putovanje, a ne odredište, tako je i znanje trajna i nezamjenjiva putovnica prema svjetlijoj, kvalitetnijoj i obećavajućoj budućnosti.

I ove akademske godine želja nam je potaknuti ambiciozne mlade ljude natprosječnih rezultata da postanu dio Zakladne obitelji izvrsnika.

Ako si se poistovjetio/ la s recima ovog uvodnika, prijavi se na Natječaj i omogući nam da prepoznamo tvoju odlučnost i odličnost, tvoju usredotočenost i želju da svakim danom budeš korak bliže k postavljenom cilju.

Vjerujemo da će ova prilika biti prepoznata kao poticaj za nova, zajednička postignuća i motivacija za još predaniji pristup svakodnevnoj nadogradnji stečenoga znanja.

 

S poštovanjem,

 

Upravitelj Zaklade Ivan Bulić
Vladimir Bulić

Priložen je Natječaj u kojem su navedene sve informacije o potrebnoj dokumentaciji, roku prijava te mogućim potporama, te Prijavnica na natječaj.

{* *}