PBF PRVACI!

PBF PRVACI!
09.05.2022.

Nevjerojatne Gorile osvojile ukupni naslov ovogodišnje Tehnologijade

Nakon 2 godine pauze, u organizaciji Grafičkog fakulteta, od 2. do 8. svibnja u Rovinju se održala 24. Tehnologijada. Studenti Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, poznatiji kao Gorile, osvojili su ukupni naslov prvaka! Svojim radom i trudom kroz cijelu godinu marljivo su se spremali kako bi se kući vratili kao pobjednici.

Tehnologijada je tradicionalno znanstveno-sportsko natjecanje studenata tehnoloških fakulteta Hrvatske i Slovenije. U organizaciji Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta iz Zagreba 1997. održalo se prvo izdanje, a pehar se sada vraća kući!

Osim natjecanja u sportu i znanosti, u srcu same Tehnologijade uvijek je druženje, povezivanje srodnih tehnoloških fakulteta i stvaranje poznanstava i prijateljstava za cijeli život.

Ove godine u natjecanju su sudjelovali, osim studenata PBF-a, i studenti Prehrambeno-tehnološkog fakulteta iz Osijeka, Kemijsko-tehnološkog fakulteta iz Splita, Metalurškog fakulteta iz Siska, Tekstilno-tehnološkog fakulteta iz Zagreba, Grafičkog fakulteta iz Zagreba, Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije iz Zagreba, te studenti Sveučilišta u Ljubljani (Fakultet za kemijo in kemijsko tehnologijo).

U okviru Tehnologijade održavaju se natjecanja u sljedećim sportskim disciplinama: šah, futsal, odbojka, plivanje, košarka, trčanje i stolni tenis. Posebno se ističe i znanstveni dio ove manifestacije u kojemu studenti kratkim priopćenjima usmeno elaboriraju svoj znanstveni rad, a ocjenjuje ih povjerenstvo za ocjenu radova koje se sastoji se od predstavnika svakog fakulteta sudionika.

Ove godine su borbene natjecatelje PBF-a gorljivo bodrili njihovi navijači koji su popratili sva događanja, ostavljajući srca, a neki i glasove, uz terene. Tako su se u publici našli studenti PBF-a, članovi Studentskog zbora PBF-a na čelu s predsjednikom Nikšom Bekavcem, dekanica prof. dr. sc. Jadranka Frece, prodekanica za nastavu prof. dr. sc. Ana Vukelić, članica povjerenstva za ocjenu radova izv. prof. dr. sc. Marina Krpan, promotorica Ana Kovačić, prof., te profesor tjelesne i zdravstvene kulture Neven Karković, koji se ujedno i natjecao u stolnom tenisu u ekipi PBF-a koja je osvojila srebro!

Popis rezultata i osvojenih mjesta i medalja slijedi.

 

Čestitamo našim sjajnim Gorilama!

Ponosni smo na vas!

Fotografije pogledajte na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=100623645974046&set=a.108385135197897