Svi smo čuli za alge, no koliko zapravo znamo o njima?
Jesu li to samo neke „morske trave“ koje valovi izbace na obalu kada puše jugo ili je njihova vrijednost i iskoristivost ipak veća? Mogu li se alge iskoristiti u našoj prehrani i kako? Koje su tehnike njihova uzgoja?
U nekim narodima u svijetu alge predstavljaju uobičajeni dio svakodnevne prehrane ljudi, dok na našim prostorima to nije slučaj. Ipak su u današnje vrijeme mikro- i makroalge sve prisutnije na našim tanjurima, bilo kao dio egzotičnih jela poput sushija ili kao razni dodatci prehrani poput kapsula Spiruline.
Ako ste netko kome su alge u prehrani potpuno strani pojam ili su vam alge već dio svakodnevne prehrane i želite saznati još korisnih informacija, pozivamo Vas da se priključite novom PROBIONline webinaru.
Webinar Morske delicije: ALGE - mikro- i makroalge u prehrani održat će se u srijedu 3.3.2021. u 18 h uživo na Facebook stranici događaja https://fb.me/e/18Y4Juoel .
Za sve zaljubljenike u alge ili one koji to tek žele postati pripremili smo čak dva predavanja, jedno na temu mikroalgi u prehrani, a drugo o makroalgama u prehrani.
Stoga „save the date“ i pratite daljnje obavijesti na stranici događaja jer uskoro objavljujemo i informacije o našim predavačima.
Vidimo se!
Vaš PROBION