TIM ZIP EXPO 2022

TIM ZIP EXPO 2022
28.04.2022.

U zagrebačkoj Areni u tijeku je TIM ZIP EXPO 2022, najveći regionalni sajam za pekarstvo, slastičarstvo i konditorstvo na kojemu sudjeluje više od 40 tvrtki iz 10 europskih zemalja, a kojeg organiziraju TIM ZIP d.o.o. Zagreb, Richemont klub Hrvatska i Zaklada Ivan Bulić.

U okviru sajma održava se i znanstveno-stručni simpozij BUDUĆNOST KRUHA I PEKARSTVA. Organizatori Simpozija su Sveučilište u Zagrebu Prehrambeno-biotehnološki fakultet (PBF), TIM ZIP d.o.o. Zagreb i Richemont klub Hrvatska.

U pozdravnom je govoru prof. dr. sc. Jadranka Frece istaknula iznimnu suradnju PBF-a s vodećim gospodarstvenicima u segmentu na ovim prostorima, posebice tvrtkom TIM ZIP. Predsjednik Uprave tvrtke TIM ZIP, Vladimir Bulić zahvalio je svim sudionicima i suradnicima te istaknuto važnost suradnje s PBF-om, a glavni izvršni direktor RONDO Burgdorf, Peter Studer je predstavio svoju tvrtku koja je već 75 godina europski lider u svom segmentu.

 

U okviru Simpozija „Budućnost kruha i pekarstva“ profesori PBF-a te europski stručnjaci predstavit će najnovije spoznaje i smjernice za budući razvoj pekarstva i srodnih profesija. Simpozij je otvorila prof. dr. sc. Duška Ćurić. U prvoj sekciji Simpozija kojom su predsjedavali prof. dr. sc. Draženka Komes, izv. prof. dr. sc Dubravka Novotni i doc. dr. sc. Marko Obranović mogli ste mogli poslušati sve o temi „Kiselo tijesto: danas i sutra“, a u današnjoj drugoj sekciji, kojom predsjedavaju prof. dr. sc. Duška Ćurić, izv. prof. dr. sc. Nikolina Čukelj Mustač i Ivan Martić, mag. ing., tema je „Inovacije u pekarskoj i konditorskoj industriji“.

 

Suradnja Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, tvrtke TIM ZIP, Richemont kluba Hrvatske i Zaklade Ivan Bulić iznjedrila je tijekom godina brojne pozitivne rezultate u korist prehrambene znanosti i struke. Sajamska izložba međunarodnog karaktera jedna je od vrlo rijetkih prilika u više od 2 godine koja okuplja sinergiju ideja, noviteta, znanosti i iskustva u različitim područjima prehrambene industrije, te okuplja stručnjake iz pekarstva, slastičarstva i konditorstva na području čitave regije. Najsuvremeniji tehnološki izumi i proizvodna rješenja bit će izloženi na čak 5.000 metara kvadratnih. Uz prezentacije rada strojeva i linija, odvijat će se cjelodnevna proizvodnja uživo.

{* *}