Popularizacija znanosti

17 lis, 2022.

Grupa izv. prof. dr. sc. Ane Bielen iz Laboratorija za biologiju i genetiku mikroorganizama objavila je rad u otvorenom pristupu u časopisu Scientific reports.

13 ruj, 2022.

Što je to 3D tiskana hrana? Može li se konzumirati? Hoće li i kada 3D pisač biti neizostavan dio kuhinjske opreme?

5 ruj, 2022.

U Kninu je u petak potpisan sporazum o suradnji Sveučilišta u Zagrebu i Veleučilišta Marka Marulića u Kninu. Sporazum su potpisali rektor Damir Boras i dekanica Lovorka Blažević.

1 srp, 2022.

Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” i ove godine podržava kampanju o sigurnosti hrane koju provode  
EFSA i HAPIH 

20 lip, 2022.

Ljubav prema znanosti u djece treba probuditi i njegovati od najranijih dana. Djeca su prirodno znatiželjna, kontinuirano propituju i ispituju svijet oko sebe, i zapravo se tako ponašaju kao pravi istraživači.

7 lip, 2022.

Food Technology and Biotechnology - The highest ranking Croatian journal in  Scopus

#ftbjournal #openaccess #Scopus #scopuspublication

2 svi, 2022.

Tijekom prošlog tjedna naše je Sveučilište posjetila delegacija s Erasmus sveučilišta iz Rotterdama.

14 tra, 2022.

Domaća proizvodnje kvalitetne hrane od velikog je interesa šire javnosti pa su tako inovacije Laboratorija za opću mikrobiologiju i mikrobiologiju namirnica Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu bili tema priloga emitiranog u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

11 tra, 2022.

Ponosni smo da je naša alumna Dora Bučan Nenadić, mag. nutr. koautor brošure o prehrani osoba oboljelih od malignih bolesti.

21 ožu, 2022.

Na našem Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu 16. ožujka 2022. održana je svečana tribina "Predstavljanje znanstveno - istraživačkog potencijala PBF-a te transfer inovacija i tehnologija u gospodarstvo".

{* *}