Popularizacija znanosti

9 pro, 2022.

Prof. dr. sc. Zvonimir Šatalić, prof. dr. sc. Ines Panjkota Krbavčić s Fakulteta, te alumna Fakulteta, izv. prof. u naslovnom zvanju Darija Vranešić Bender su koautori znanstvenog rada naslovljenog "Impact of COVID-19 confinement on eating behaviours across 16 European countries: The COVIDiet cross-national study".

24 stu, 2022.

Izv. prof. dr. sc. Danijela Bursać Kovačević s Prehrambeno-biotehnološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i ove se godine našla na listi visoko citiranih svjetskih istraživača.

23 stu, 2022.

U edukacijskom centru jedne od naših najjačih tvtki u sektoru jakih alkoholnih pića, Badel 1862, održana su tri degustacijska ocjenjivanja (28.04., 27.09. i 16.11.2022) u svrhu razvoja novih proizvoda.

17 stu, 2022.

Povodom Svjetskog dana znanosti za mir i razvoj, u dječjem vrtiću Ivane Brlić Mažuranić u Zagrebu je održan Tjedan znanosti.

10 stu, 2022.

Pod okriljem Programa za zajednicu, u Srcuse od 14. do 16. studenog organizira niz događanja namijenjenih znanstvenoj zajednici s ciljem jednostavne i učinkovite primjene infrastrukture HR-ZOO za provođenje računalno-zahtjevnih istraživanja.

26 lis, 2022.

Kampanja "EU bira sigurnu hranu" se nastavlja!

18 lis, 2022.

Sveučilište Stanford iz Kalifornije objavilo je studiju o znanstvenoj utjecajnosti u kojoj je rangirano oko 200 tisuća znanstvenika iz cijelog svijeta.

17 lis, 2022.

Grupa izv. prof. dr. sc. Ane Bielen iz Laboratorija za biologiju i genetiku mikroorganizama objavila je rad u otvorenom pristupu u časopisu Scientific reports.

12 lis, 2022.

Grupa dr. sc. Igora Stuparevića iz Laboratorija za biokemiju objavila je rad u otvorenom pristupu u časopisu PLOS Genetics.

13 ruj, 2022.

Što je to 3D tiskana hrana? Može li se konzumirati? Hoće li i kada 3D pisač biti neizostavan dio kuhinjske opreme?

{* *}