Popularizacija znanosti

15 ožu, 2022.

Naši alumni su uspješni svugdje na svijetu što nam potvrđuje i priča dr. sc. Valentine Lukinović, uspješne znanstvenice, poslijedoktorandice i lab manager na Sveučilištu Carleton, Ottawa, koja će svoje iskustvo predstaviti na događaju Work & Life Abroad: Canada.

7 ožu, 2022.

Udruga Penkala koja promiče znanost u Hrvatskoj, spaja i promovira naše znanstvenike, organizirala je manifestaciju Znanost u prolazu koja se održala 5. ožujka 2022. na Cvjetnom trgu u Zagrebu, koji je tom prilikom pretvoren u arenu za javno učenje i znanstvenu raspravu kroz radionice i predavanja hrvatskih znanstvenica te promociju njihove znanosti.

25 velj, 2022.

U sklopu projekta „Razvoj mreže STEM ambasadora“ kao STEM ambasadorica djeci i mladima približit će teme kojima se bavi u Laboratoriju za tehnologiju antibiotika, enzima, probiotika i starter kultura PBF-a.

11 velj, 2022.

S namjerom ostvarenja ravnopravnosti spolova, a posebno s ciljem prepoznavanja temeljne uloge žena i djevojaka u STEM područjima znanosti, 11. veljače je odlukom Opće skupštine Ujedinjenih naroda proglašen Međunarodnim danom žena i djevojaka u znanosti. Cilj je ovog obilježavanja potaknuti što više žena i djevojaka na uključivanje u znanost, promovirati razvoj karijere u znanosti i povećati svijest o doprinosu žena u znanosti.

25 stu, 2021.

Prema nedavnoj studiji istraživačke grupa sa Sveučilišta Stanford u Kaliforniji,  doc. dr. sc. Marina Cvjetko Bubalo uvrštena je u 2 % najcitiranijih svjetskih znanstvenika u području biotehnologije. 

Popularizacija znanosti 2013. - 2018.

{* *}