Popularizacija znanosti

5 ruj, 2022.

U Kninu je u petak potpisan sporazum o suradnji Sveučilišta u Zagrebu i Veleučilišta Marka Marulića u Kninu. Sporazum su potpisali rektor Damir Boras i dekanica Lovorka Blažević.

1 srp, 2022.

Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” i ove godine podržava kampanju o sigurnosti hrane koju provode  
EFSA i HAPIH 

20 lip, 2022.

Ljubav prema znanosti u djece treba probuditi i njegovati od najranijih dana. Djeca su prirodno znatiželjna, kontinuirano propituju i ispituju svijet oko sebe, i zapravo se tako ponašaju kao pravi istraživači.

7 lip, 2022.

Food Technology and Biotechnology - The highest ranking Croatian journal in  Scopus

#ftbjournal #openaccess #Scopus #scopuspublication

2 svi, 2022.

Tijekom prošlog tjedna naše je Sveučilište posjetila delegacija s Erasmus sveučilišta iz Rotterdama.

14 tra, 2022.

Domaća proizvodnje kvalitetne hrane od velikog je interesa šire javnosti pa su tako inovacije Laboratorija za opću mikrobiologiju i mikrobiologiju namirnica Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu bili tema priloga emitiranog u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

11 tra, 2022.

Ponosni smo da je naša alumna Dora Bučan Nenadić, mag. nutr. koautor brošure o prehrani osoba oboljelih od malignih bolesti.

8 tra, 2022.

Kako bi se segment marikulture vezan uz uzgoj školjkaša u RH učinio otpornijim na klimatske promjene te dugoročno održivim, nužno je provesti konkretne mjere prilagodbe kojima će se spriječiti ili umanjiti opisani negativni učinci promjene klime na uzgoj školjkaša te s njima povezani negativni učinci na zdravlje ljudi te iskoristiti potencijalni pozitivni učinci klimatskih promjena. To je moguće postići promjenama u tehnologiji uzgoja školjkaša te diversifikacijom uzgoja, uvođenjem novih vrsta školjkaša u marikulturnu proizvodnju u RH.

23 ožu, 2022.

U nastavku pročitajte što o Tribini "Predstavljanje znanstveno-istraživačkog potencijala PBF-a te transfer inovacija i tehnologija u gospodarstvo", koja je održana 16. ožujka 2022. na PBF-u, kaže Jutarnji list.

21 ožu, 2022.

Na našem Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu 16. ožujka 2022. održana je svečana tribina "Predstavljanje znanstveno - istraživačkog potencijala PBF-a te transfer inovacija i tehnologija u gospodarstvo".

{* *}