izv.prof.dr.sc. Antonela Ninčević Grassino

Antonela Ninčević Grassino

Kontakt podaci

Telefon: + 385 1 4605 062
Telefaks: + 385 1 4836 083
Email: aninc@pbf.hr

Lokacija: Laboratorij za analitičku kemiju, 5. kat

Predmeti

Nositelj

Suradnik

Konzultacije

Četvrtkom: 13 - 14 h

Životopis

Datum rođenja: 24. studenog 1970.

Mjesto rođenja: Zagreb

Školovanje

  • diplomirala: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Elektrokemijsko određivanje koncentracije stanica bakterije Escherichia coli, 1996.
  • magistrirala: Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Djelovanje enzimskih elektrokemijskih senzora u sustavu voda/organsko otapalo, 2002.
  • doktorirala: Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Istraživanje utjecaja esencijalnog ulja luka na inhibiranje korozije metalne ambalaže, 2007.

Zaposlenje

  • mlađi asistent, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 1997. - 2002.
  • asistent, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 2002. - 2008.
  • viši asistent, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 2008. - 2015.
  • docent, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 2015. - 2021.
  • izvanredni profesor, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 2021. -

Usavršavanje

  • Inter-University Center, NMR Course, Dubrovnik, Hrvatska, 1999.
  • Stazione Sperimantale per l´ Industria delle Conserve Alimentari (SSICA), Angri (SA), Italija, 2003.-2005.
  • Università degli studi di Salerno, Fisiano (SA), Italija, 2008.
  • Università degli studi di Salerno, Fisiano (SA), Italija, 2009.
  • Stazione Sperimantale per l´ Industria delle Conserve Alimentari (SSICA), Angri (SA), Italija, 2010.
  • Stazione Sperimantale per l´ Industria delle Conserve Alimentari (SSICA), Angri (SA), Italija, 2018.

Znanstvena djelatnost:

  • Poglavlja u knjizi: 3
  • Radovi indeksirani prema SCI/CC: 23
  • Radovi indeksirani u sekundarnim publikacijama: 2
  • Radovi u domaćim i međunarodnim zbornicima: 8
  • Sudjelovanje na znanstvenim skupovima u zemlji i inozemstvu: 62

Priznanja i nagrade:

  • The Best Poster Award: Total Food 2014 Congress-Science and technology for the economic and sustainable exploitation of agri-food chain wastes and co-products, Norwich, UK, 2014.
  • Potpora Sveučilišta u Zagrebu za akademsku mobilnost u 2018. godini, Zagreb, Hrvatska, 2017.
  • Elsevier Reviewer Recognition Award, Elsevier, 2018.
  • ACS Publications Awards for Reviewing Activity in 2018, ASC Publications, 2018.
  • Nagrada Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta za objavljen znanstveni rad u najbolje rangiranom časopisu u prethodnoj godini u području kemije, Zagreb, Hrvatska, 2019.
  • Sensient Outstanding Poster Award (First place), The 4th International Congress on Green Extraction of Natural Products (GENP2022), Poreč, Hrvatska, 28.-29. listopada 2022.
{* *}