doc.dr.sc. Maja Dent

Maja Dent

Kontakt podaci

Telefon: + 385 1 4605 096
Telefaks: + 385 1 4836 083
Email: mfeges@pbf.hr

Lokacija: 5. kat

Predmeti

Suradnik

Konzultacije

Utorak 10 - 11 h. 

Životopis

Datum rođenja: 17.ožujka 1978.

Mjesto rođenja: Zagreb

Školovanje:

  • diplomirala: Prehrambeno biotehnološki fakultet, Sveučilišta u Zagrebu.Tema: Utjecaj uvjeta ekstruzije na svojstva ekstrudata pšenične krupice / 2002.
  • doktorirala: Prehrambeno biotehnološki fakultet, Sveučilišta u Zagrebu.Tema: Utjecaj postupka ekstrakcije na sastav i količinu fenolnih spojeva kadulje / 2013.

Zaposlenje:

  • stručni suradnik: Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zavod za kemiju i biokemiju / 2003. - 2005.
  • asistent: Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zavod za kemiju i biokemiju / 2005. -  2014.
  • viši asistent: Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zavod za kemiju i biokemiju / 2014. -  2017.
  • docent: Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zavod za kemiju i biokemiju / 2017. - danas.

 Usavršavanje:

  • Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo, Univerza v Mariboru, Slovenija / 2016.
  • VetMedZg Upravljanje intelektualnim vlasništvom u podršci, razvoju informacija, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu / 2016.
  • Elsevier Suporting The Croatian Scientific Community, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu / 2015.
  • Radionica iz spektroskopije NMR, Prirodoslovno matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu / 2015.
  • Mass Spectrometry Seminar - ultimate tool for food safety and environmental application (Alpha Chrome as Agilent Technologies Authorized Distributor) / 2013.
  • CARNet, Zagreb, Hrvatska / 2003., 2004., 2015.
  • Inter-univerzitetski centar, Dubrovnik, Hrvatska / 2003.
  • The Lake School,Oxford, Engleska / 1995.

Znanstvena djelatnost:

  • Radovi indeksirani prema SCI/CC: 7
  • Radovi indeksirani u sekundarnim publikacijama: 2
  • Radovi u domaćim i međunarodnim zbornicima: 2
  • Sudjelovanje na znanstvenim skupovima u zemlji i inozemstvu: 10

Priznanja i nagrade:

Best Poster Award - Science and technology for the economic and sustainable exploitation of agri-food chain wastes and co-products - Total Food 2014, Norwich, UK, 2014.