Nositelj |
ECTS bodovi: |
Studij: |
Šifra predmeta: |
SADRŽAJ PREDMETA
1. Sirovine i procesi proizvodnje sladovine za standardna piva
2. Procesi cijeđenja, kuhanja i obrade sladovine
3. Postupci umnožavanja čistekulturekvasca za proizvodnju piva
4. Postupcivođenje procesa glavnog i naknadnog vrenja piva
5. Postupci dorade i punjenja piva u ambalažu
6. Suvremeni postupci proizvodnje standardnih i specijalnih vrsta piva
7. Nadzor procesa proizvodnje i kvalitete piva i zbrinjavanje nusproizvoda i otpadaka iz proizvodnje piva
8. Procesi pranja i dezinfekcije opreme i pogona za proizvodnju piva
ISHODI UČENJA:
PREDUVJETI ZA UPIS (PREDDIPLOMSKI STUDIJ):
Vrste nastave | sati | |
oznaka | naziv | |
P | Predavanja | 24 |
A | Auditorne vježbe | |
L | Laboratorijske vježbe | |
PK | Vježbe u praktikumu | 15 |
S | Seminar | 9 |
T | Terenske vježbe |
Naziv datoteke | Veličina | Ubačeno/mijenjano | |
---|---|---|---|
TP-ishodi-učenja | 88,21 kB | 02.09.2022. 17:05 | |
Obavijest o početku predavanje iz TP | 43,42 kB | 02.09.2022. 17:05 |
Naziv datoteke | Veličina | Ubačeno/mijenjano | |
---|---|---|---|
Nastavni materijali | 85,56 kB | 02.09.2022. 17:05 |
Obvezna literatura
red. broj | Naziv |
1. | V. Marić, Tehnologija slada i piva, (Interna skripta), Zagreb, 1987 |
2. | K. Schuster, F. Weinfurtner i L. Narziss, Tehnologija proizvodnje sladovine, PZIPSJ, Beograd, 1988. |
3. | K. Štefančić i V. Marić, Pivarski priručnik, Zagreb, 1989. |
4. | V. Marić i Z. Nadvornik, Pivo-tekuća hrana, Zagreb, 1995. |
Preporučena literatura
red. broj | Naziv |
1. | V. Marić, Biotehnologija i sirovine, SIP, Zagreb, 2000. |
2. | W. Kunze, Technology Brewing and Malting (Int. ed.), Westekreuz-Druckerei Ahreis KG, Berlin, 1996. |