prof.dr.sc. Anet Režek Jambrak

Anet Režek Jambrak

Kontakt podaci

Telefon: + 385 1 4605 287
Telefaks: + 385 1 4836 072
Email: anet.rezek.jambrak@pbf.unizg.hr

Lokacija: Laboratorij za održivi razvoj, 1. kat, soba 1 14

Predmeti

Nositelj

Suradnik

Konzultacije

Po dogovoru

Životopis

Datum rođenja: 26. prosinca, 1980.
e-mail: anet.rezek.jambrak@pbf.unizg.hr i anetrezek@gmail.com
Matični broj znanstvenika: 277772

Highly cited researcher 2019
https://publons.com/awards/highly-cited/2019/

Izbori u zvanja:

2023 Redoviti profesor u trajnom izboru

2018 Redoviti profesor

2017 Znanstveni savjetnik u trajnom zvanju

2013 Izvanredni profesor

2011 Znanstveni savjetnik

2009 Docent

Ožujak 2009, Habilitirala, tema nastupnog izlaganja: Eksperimentalne metode u određivanju
temperatura faznih promjena

2008 Poslijediplomski studij na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu, Doktorski studij

Tema disertacije: Utjecaj ultrazvuka na fizikalna i funkcionalna svojstva proteina sirutke (obranjena: 27.11.2008)

Usavršavanja (trajno stečeno znanje):

2009 Znanstveno-stručno usavršavanje (pozvani predavač) na Sveučilištu u Avignonu, Francuska. Suradnja s prof. Farid Chemat (stručnjak u primjeni mikrovalova i ultrazvuka u procesiranju hrane). Područje istraživanje: Mikrovalne i ultrazvučne ekstrakcije bioaktivnih komponenti iz biljnih izvora

2005 Dobitnica stipendije 'British Scholarship Trust-a' za znanstveno-stručno usavršavanje u Coventry-u, Velika Britanija. Suradnja s prof. Timothy Mason (svjetskim stručnjakom za primjenu ultrazvuka visoke i niske snage). Područje istraživanja: Primjena ultrazvuka visokog i niskog intenziteta u prehrambenoj industriji i procesiranju hrane.

Nagrade:

-Dobitnica Državne nagrade za znanost za 2018.godinu, Biotehničke znanosti 

-Young Scientists Award - International Union of Food Science and Technology (IUFoST) - 2016.godina

-Dobitnica nagrade "Vera Johanides", Akademije tehničkih znanosti Hrvatske za mlade znanstvenike za 2010. godinu

·Dobitnica Državne nagrade za znanost za znanstvene novake za 2008. godinu

·Dobitnica godišnje nagrade Biotehničke zaklade za 2008. godinu

·Dobitnica godišnje nagrade Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu za mlade znanstvenike i umjetnike za 2007. godinu

·Dobitnica potpore Biotehničke zaklade 2005. godine

Članstva:

GLOBAL YOUNG ACADEMY - GYA

INTERNATIONAL UNION OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY - IUFOST

INTERNATIONAL ACADEMY OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY - IAFOST

PREDSJEDNICA:

President of Early Career Scientists Section - INTERNATIONAL UNION OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY - IUFOST

Trenutni projekti:

greenvoltex.pbf.hr

Popis radova:

a1 (Current Contents baza podataka, SCI expanded): 80

a2 (CAB Abstract FSTA): >10

a3 radovi u zbornicima radova sa kongresa: > 5

UREDNIK I ČLAN UREĐIVAČKIH ODBORA:

1. Editor, Trends in Food Science and Technology, Elsevier

2. Assistant Editor, Journal of Food Processing and Preservation, Wiley

3. Editor, Food Engineering Reviews, Springer Nature

4. Editor, Processes, MDPI

5. Editorial board member, International Journal of Food Science & Technology, Wiley 

6. Editorial Board, Journal of Food Quality, Hindawi

7. Editorial Board, Process Engineering Journal

8. Editorial Borad, Beverages, MDPI

 

Poglavlja u knjizi: 10

Poglavlje u međunarodnoj znanstvenoj knjizi: 10

 

Stručni radovi: 3

Osobna stranica:

http://www.researchgate.net/profile/Anet_Reek_Jambrak

https://hr.linkedin.com/in/anetrezekjambrak

http://www.scopus.com/authid/detail.url?authorId=56703576700

Najvažniji linkovi:

TIM MAKABI: https://makabi-agritech.hr/tim/

Special issue (Journal of Food Quality): Impact of Novel Nonthermal Processing on Food Quality: Sustainability, Modelling, and Negative Aspects - https://mts.hindawi.com/submit/journals/jfq/ntfq/

A special issue of Applied Sciences (ISSN 2076-3417). This special issue belongs to the section "Food Science and Technology". Special Issue "Nonthermal and Advanced Food Processing Technologies: Industry 4.0 and Sustainability" - https://www.mdpi.com/journal/applsci/special_issues/Foods_Industry

SONOCHEMISTRY CENTRE http://www.sonochemistry.info/

https://globalyoungacademy.net/ajambrak/

https://www.vecernji.hr/techsci/mora-nam-biti-jasno-neke-ce-kulture-nestati-a-prehranu-cemo-mijenjati-1373875

https://worldscienceforum.org/speakers/rezek-jambrak-anet-36179

https://allea.org/allea-2020-general-assembly-registration-is-now-open/

http://creaducate.eu/futurefactory/

https://www.kongresnutricionista.com/pozvani-predava269i.html

IZVOĐENJE NASTAVE NA ENGLESKOM JEZIKU:

http://www.pbf.unizg.hr/medunarodna_suradnja/izvodenje_nastave_na_engleskom_jeziku

{* *}