Pročelnik
Telefon:
|
+ 385 1 4605 127
|
Telefaks:
|
+ 385 1 4836 083
|
Email:
|
jmrvcic@pbf.hr
|
"Laboratorij za tehnologiju vrenja i kvasca" osnovan je 1957. g. i nosio je naziv "Laboratorij za tehnologiju vrenja". Godine 1976. djelatnost laboratorija se proširuju, te laboratorij dobiva naziv "Laboratorij za tehnologiju vrenja i biološku obradu otpadnih voda". "Laboratorij za tehnologiju vrenja i kvasca" izdvaja se 1997.g. i djeluje od tada kao samostalna jedinica u Zavodu za prehrambeno - tehnološko inženjerstvo Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Osim nastavne djelatnosti Laboratorij se bavi znanstveno - istraživačkim i stručnim radom iz područja tehnologije alkohola, pekarskog i prehrambenog kvasca, proizvodnje i analitike jakih alkoholnih pića te tehnologijom kiselog tijesta (starter kulturama za pekarstvo).
Djelatnici
Predmeti (preddiplomski)
Predmeti (diplomski)
Predmeti (doktorski)