Laboratorij za kemiju i tehnologiju žitarica

Pročelnik

prof.dr.sc. Duška Ćurić

Telefon: + 385 1 4605 164
Telefaks: + 385 1 4836 083
Email: dcuric@pbf.hr

Laboratorij za kemiju i tehnologiju žitarica je osnovan 1960. godine, pod nazivom Laboratorij za tehnologiju proizvodnje i prerade brašna. 1999. godine mijenja naziv u Laboratorij za kemiju i tehnologiju žitarica. Do preseljenja fakulteta u vlastitu zgradu nastava je izvođena u Zavodu za kemiju namirnica Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta u Zagrebu. Od 1977. godine, Laboratorij je u sastavu Zavoda za prehrambeno-tehnološko inženjerstvo, Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta.

Pročelnik Laboratorija od njegovog osnivanja 1960. godine do odlaska u mirovinu 1977. godine bio je prof. dr Ljubomir Milatović. U periodu od 1977-1991. godine Laboratorij vodi Mirjana Martinek, dipl.ing. znanstveni asistent. Od 1991. do 1997. godine nastava je bila povjerena gostujućim profesorima: prof. dr.sc. Žaneti Ugarčić-Hardi sa Prehrambeno-tehnološkog fakulteta iz Osijeka i prof.dr.sc. Blaženki Šebečić, s Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta iz Zagreba. Od 1997. godine do danas, pročelnica Laboratorija za kemiju i tehnologiju žitarica je prof.dr.sc. Duška Ćurić.

Djelatnici

Ime i prezime djelatnika Titula Funkcija
Duška Ćurić dr.sc. redoviti profesor
Nikolina Čukelj Mustač dr.sc. izvanredni profesor
Dubravka Novotni dr.sc. izvanredni profesor
Bojana Voučko dr.sc. viši asistent
Tomislava Grgić mag. ing. asistent
Kristina Radoš mag. ing. asistent
Lidija Drobac univ. bacc. ing. viši tehnički suradnik

Predmeti (preddiplomski)

Naziv predmeta Šifra predmeta ECTS
Ekstruzija u prehrambenoj industriji 39800 3
Kemija i tehnologija žitarica 39790, 53289 6
Osnove prehrambenih tehnologija 32429 (N), 39767 (PT) 5

Predmeti (diplomski)

Naziv predmeta Šifra predmeta ECTS
Kemija i tehnologija žitarica 39790, 53289 6
Prehrambene tehnologije 53682 8
Principi ekološke proizvodnje hrane 53690 3
Tehnologija hrane za posebne prehrambene potrebe 239597 3

Predmeti (doktorski)

Naziv predmeta Šifra predmeta ECTS
Ekološka proizvodnja hrane 165627 3 ECTS
Proizvodnja hrane – integrirani pristup 165666 5 ECTS
Tehnologija bezglutenskih proizvoda 165620 3
Tehnologije u preradi žitarica 165619 3 ECTS

Predmeti (poslijediplomski specijalistički)

Naziv predmeta Šifra predmeta ECTS
Nove tehnologije u pekarstvu 5
Razvoj pekarskih proizvoda 5
{* *}