doktorirala: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, doktor iz područja biotehničkih znanosti, polje nutricionizam (listopad 2013.)
tema: Obogaćeni proizvodi iz žitarica kao izvor bioaktivnih spojeva i njihova prihvatljivost kod potrošača
diplomirala: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, diplomirani inženjer prehrambene tehnologije, smjer - nutricionizam (lipanj 2007.)
tema: Bezglutenski kruh povećane prehrambene vrijednosti
Zaposlenje:
docentica, Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu (2016.- danas),
viša asistentica, Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu (2014.- 2016.)
asistentica, Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu (2008. - 2014.)
Projekti:
Primjena vakuumskog hlađenja u proizvodnji hrane produljene trajnosti i svježine, Hrvatska zaklada za znanost - suradnik, 2012 - 2015
Transfer tehnologije i komercijalizacija inovacija u sektoru hrane Šibensko-kninske županije, Fond za ulaganje u znanost i inovacije, faza II, MZOS – suradnik, 2013 - 2015
Arabinoxylan co-production from sugarcane bagasse in integrated biorefineries, Velika Britanija - suradnik, 2015
Production and Characterisation of Arabinoxylan-Rich Product from Maize Meal, Velika Britanija - suradnik, 2014 - 2015
Lignani u žitaricama, uljaricama, soji i integralnim pekarskim proizvodima, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta - suradnik, 2008 - 2013
Unapređenje tehnološkog postupka proizvodnje Paprenjaka s ciljem produljenja trajnosti, povećanja prehrambene vrijednosti postojećeg i razvoja integralnog proizvoda – suradnik, 2011 - 2012
Usavršavanje:
The School of Applied Sciences, Sveučilište Huddersfieldu, Velika Britanija (rujan 2014. – lipanj 2015.)
Satake Centre for Grain Process Engineering, School of Chemical Engineering and Analytical Science, Sveučilište u Manchesteru, Velika Britanija (lipanj - rujan 2012.; veljača 2014.)
Department of Thermal and Fluid Dynamics, School of Chemical Engineering, University of Campinas, Brazil (rujan - listopad 2005.)