izv.prof.dr.sc. Nikolina Čukelj Mustač

Nikolina Čukelj Mustač

Kontakt podaci

Telefon: + 385 1 4605 167
Telefaks: + 385 1 4605 072
Email: nikolina.cukelj@pbf.unizg.hr

Lokacija: Laboratorij za kemiju i tehnologiju žitarica, 2. kat, soba 106

Predmeti

Nositelj

Suradnik

Konzultacije

Prema dogovoru

Životopis

Školovanje:

  • doktorirala: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, doktor iz područja biotehničkih znanosti, polje nutricionizam (listopad 2013.)
    • tema: Obogaćeni proizvodi iz žitarica kao izvor bioaktivnih spojeva i njihova prihvatljivost kod potrošača
    diplomirala: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, diplomirani inženjer prehrambene tehnologije, smjer - nutricionizam (lipanj 2007.)
    • tema: Bezglutenski kruh povećane prehrambene vrijednosti

Zaposlenje:

  • izvanredna profesorica, Sveučilište u Zagrebu Prehrambeno-biotehnološki fakultet (2021.- danas)
  • docentica, Sveučilište u Zagrebu Prehrambeno-biotehnološki fakultet (2016.- 2021.)
  • viša asistentica, Sveučilište u Zagrebu Prehrambeno-biotehnološki fakultet (2014.- 2016.)
  • asistentica, Sveučilište u Zagrebu Prehrambeno-biotehnološki fakultet (2008. - 2014.)

Projekti: 

  • COST akcija 21149, 'ACRYRED - Reducing acrylamide exposure of consumers by a cereals supply-chain approach targeting asparagine' – WG1 i WG3 član, 2023-2026
  • Razvoj nove generacije snack proizvoda namijenjenih potrošačima s posebnim prehrambenim potrebama primjenom tehnologija 3D tiskanja, Hrvatska zaklada za znanost – suradnik, 2021-danas
  • Flat Bread of Mediterranean area; INnovation & Emerging process & technology, PRIMA Obzor 2020) – suradnik, 2021-danas
  • COST akcija 18101, 'SOURDOMICS - Sourdough biotechnology network towards novel, healthier and sustainable food and bioprocesses' – Grant Award Coordinator, 2019-2023
  • Od nusproizvoda u preradi žitarica i uljarica do funkcionalne hrane primjenom inovativnih procesa, Hrvatska zaklada za znanost – suradnik, 2017-2020
  • Primjena vakuumskog hlađenja u proizvodnji hrane produljene trajnosti i svježine, Hrvatska zaklada za znanost - suradnik, 2012 - 2015
  • Transfer tehnologije i komercijalizacija inovacija u sektoru hrane Šibensko-kninske županije, Fond za ulaganje u znanost i inovacije, faza II, MZOS – suradnik, 2013 - 2015
  • Arabinoxylan co-production from sugarcane bagasse in integrated biorefineries - suradnik, 2015
  • Production and Characterisation of Arabinoxylan-Rich Product from Maize Meal - suradnik, 2014 - 2015
  • Lignani u žitaricama, uljaricama, soji i integralnim pekarskim proizvodima, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta - suradnik, 2008 - 2013
  • Unapređenje tehnološkog postupka proizvodnje Paprenjaka s ciljem produljenja trajnosti, povećanja prehrambene vrijednosti postojećeg i razvoja integralnog proizvoda – suradnik, 2011 - 2012

Usavršavanje:

The School of Applied Sciences, Sveučilište Huddersfieldu, Velika Britanija  (rujan 2014. – lipanj 2015.) 

Satake Centre for Grain Process Engineering, School of Chemical Engineering and Analytical Science, Sveučilište u Manchesteru, Velika Britanija (lipanj - rujan 2012.; veljača 2014.)

Department of Thermal and Fluid Dynamics, School of Chemical Engineering, University of Campinas, Brazil (rujan - listopad 2005.)

Nagrade i priznanja:

Potpora Biotehničke zaklade, 2011.

Stipendija British Scholarship Trust, 2012.

Znanstvena bibliografija

https://www.croris.hr/osobe/profil/28683
{* *}