Laboratorij za procese sušenja i praćenje stabilnosti biološki aktivnih spojeva

Pročelnik

prof.dr.sc. Verica Dragović-Uzelac

Telefon: + 385 1 4605 036/4605 128
Telefaks: + 385 1 4605 072
Email: vdragov@pbf.hr

"Ulaganje u znanost i inovacije" - dodjela sredstava za provođenje projekta

U okviru poziva „Ulaganje u znanost i inovacije – Prvi poziv“ 20.12.2019. potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekta "Bioaktivne molekule ljekovitog bilja kao prirodni antioksidansi, mikrobiocidi i konzervansi" voditeljice prof. dr.  sc.  Verice Dragović-Uzelac. Projekt će se provoditi u razdoblju od 20.12.2019. do 19.12.2022. godine, a ugovoren je na ukupni iznos od 7.194.652,18 kn. Osim Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta kao nositelja projekta, u istraživanjima će sudjelovati i suradnici s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta te Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Hrvatska zaklada za znanost objavila rezultate natječaja za financiranje projekata

Hrvatska zaklada za znanost objavila je rezultate natječaja za financiranje istraživačkih projekata i uspostavnih istraživačkih projekata za razdoblje 2018-2022.

Iz područja biotehničkih znanosti za financiranje su prihvaćena dva istraživačka projekta Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu među kojima je i projekt voditeljice prof. dr. sc. Verice Dragović-Uzelac "IZOLACIJA I ENKAPSULACIJA BIOAKTIVNIH MOLEKULA SAMONIKLE I KULTIVIRANE KOPRIVE I KOMORAČA I UČINCI NA FIZIOLOGIJU ORGANIZMA".

Financiranje prihvaćenog projekta će u naredne četiri godine omogućiti istraživanje, objavljivanje rezultata istraživanja putem znanstvenih radova i publikacija, te organizaciju znanstvenih skupova i radionica o temi projekta. Ukupna vrijednost projekta je 1 500 000,00 kn, provedba je podjeljena u sedam radnih paketa te je predviđeno zapošljavanje jednog doktoranda. 

U provedbi projekta sudjelovat će istraživači Zavoda za prehrambeno-tehnološko inženjerstvo PBF-a Sveučilišta u Zagrebu, a suradnici u provođenu projekta su istraživači iz Zavoda za animalnu fiziologiju Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Zavoda za povrćarstvo Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Instituta za poljoprivredu i turizam iz Poreča.

Popis projekata koji su prihvaćeni za financiranje dostupni su na stranicama Hrvatske zaklade za znanost (www.hrzz.hr).

Djelatnici

Ime i prezime djelatnika Titula Funkcija
Verica Dragović-Uzelac dr.sc. redoviti profesor
Sandra Pedisić dr.sc. docent
Ena Cegledi dr.sc. asistent
Ana Dobrinčić mag. ing. asistent
{* *}