doc.dr.sc. Katarina Lisak Jakopović

Katarina Lisak Jakopović

Kontakt podaci

Telefon: 01/4605 039
Telefaks: 01/4836 083
Email: klisak@pbf.hr

Lokacija: 1. kat

Predmeti

Suradnik

Konzultacije

Po dogovoru

Životopis

ŠKOLOVANJE

  USTANOVA TEMA GODINA
Doktorirala Prehrambeno – biotehnološki fakultet, Sveučilišta u Zagrebu Optimiranje uvjeta selektivne enzimske hidrolize proteina sirutke u svrhu njihove izolacije 2013.
Diplomirala Prehrambeno – biotehnološki fakultet, Sveučilišta u Zagrebu Utjecaj enzimski hidrolizirane laktoze u sirutki na rast probiotičkih bakterija Lb.acidophilus La-5 i B.animalis subsp. lactis BB-12 2009.
Diplomirala Prehrambeno – biotehnološki fakultet, Sveučilišta u Zagrebu Utjecaj količine inokuluma na rast i preživljavanje probiotičke bakterije B.animalis subsp. lactis BB-12 2008.

ZAPOSLENJE

ZVANJE USTANOVA GODINA
Znanstvena novakinja-asistentica Zavod za prehrambeno-tehnološko inženjerstvo, Laboratorij za tehnologiju mlijeka i mliječnih proizvoda, Prehrambeno – biotehnološki fakultet, Sveučilišta u Zagrebu 2009. - 2013.
Viša asistentica Zavod za prehrambeno-tehnološko inženjerstvo, Laboratorij za tehnologiju mlijeka i mliječnih proizvoda, Prehrambeno – biotehnološki fakultet, Sveučilišta u Zagrebu 2013. - 2018.
Docentica Zavod za prehrambeno-tehnološko inženjerstvo, Laboratorij za tehnologiju mlijeka i mliječnih proizvoda, Prehrambeno – biotehnološki fakultet, Sveučilišta u Zagrebu 2018. - danas

USAVRŠAVANJE

Ustanova Mjesto Godina
Technical University Munich, Research Center for Nutrition and Food Sciences Technology Unit Freising/Weihenstephan, Njemačka 1.3.2010.-1.3.2011.

Radovi indeksirani prema SCI/CC: 9

Radovi indeksirani u sekundarnim publikacijama: 4

Sudjelovanje na znanstvenim skupovima u zemlji i inozemstvu: 10

Priznanja, nagrade, odličja:

  1. Nagrada Dekana za najbolje rezultate postignute u svojoj generaciji tijekom studija Prehrambena tehnologija, smjer Nutricionizam u akademskoj godini 2007/2008.
  2. Nagrada Dekana za napisan znanstveni rad pod naslovom "Utjecaj količine inokuluma na trajanje fermentacije i broj laktobacila i bifidobakterija u sirutki" u akademskoj godini 2007/2008.
  3. Stipendija Hrvatske zaklade za znanost, ak.god. 2009/2010.
  4. Potpora Njemačke službe za razmjenu studenata i znanstvenika (DAAD), ak.god. 2010/2011