Danijela Šeremet, mag. ing.

Kontakt podaci

Email: danijela.seremet@pbf.unizg.hr
Telefon: + 385 1 4605 185
Telefaks: + 385 1 4605 072

Lokacija: Laboratorij za tehnologiju ugljikohidrata i konditorskih proizvoda, Kačićeva 23

Predmeti

Suradnik

Životopis

Datum rođenja: 13. siječanj 1994.

Mjesto rođenja: Zabok

OBRAZOVANJE

Obrazovanje Ustanova Tema Godina
Sveučilišna prvostupnica inženjerka prehrambene tehnologije Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu Mogućnosti zbrinjavanja viška aktivnog mulja iz uređaja za pročišćavanje otpadnih voda 2016.
Magistra inženjerka prehrambenog inženjerstva Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu Određivanje hidroksilnih radikala i antioksidacijskog kapaciteta elektronskom spinskom rezonancijom nakon visokonaponskog pražnjenja 2018.

ZAPOSLENJE

  • 2018.  Asistent, Laboratorij za tehnologiju ugljikohidrata i konditorskih proizvoda, PBF

NAGRADE I PRIZNANJA

  • 2020. Potpora Biotehničke zaklade

PROJEKTI

  • Suradnik na nacionalnim projektima:
Naziv projekta Voditelj projekta Trajanje projekta
Održiva proizvodnja biokemikalija iz sekundarnih lignoceluloznih sirovina  Prof. dr. sc. Božidar Šantek 2018. – 2022.
Formuliranje inkapsuliranih sustava bioaktivnih sastojaka tradicionalnih biljnih vrsta: trave ive i dobričice namijenjenih razvoju inovativnih funkcionalnih prehrambenih proizvoda  Prof. dr. sc. Draženka Komes 2020. – 2024.
  • Suradnik na bilateralnim projektima:
Naziv projekta Voditelj projekta Trajanje projekta
Hrvatsko-slovenska bilaterala: Razvoj liposoma obloženih pektinom i proteinima kao novih inkapsulacijskih sustava kvercetina dobivenog iz agro-industrijskog otpada Prof. dr. sc. Draženka Komes 2018. – 2019.
Hrvatsko-srpska bilaterala: Inkapsulacija ekstrakta matičnjaka (Melissa officinalis) i trave iva (Teucrium montanum) u emulzije i liposome s ciljem dobivanja funkcionalnih dodataka prehrani Prof. dr. sc. Draženka Komes 2019. – 2021.
Hrvatsko-kineska bilaterala: Razvoj primjenjivih sustava isporuke biljnih ekstrakata namijenjenih implementaciji u konditorske proizvode Prof. dr. sc. Draženka Komes 2019. – 2021.
{* *}