prof.dr.sc. Branka Levaj

Branka Levaj

Kontakt podaci

Telefon: + 385 1 4605 009
Telefaks: + 385 1 4605 072
Email: blevaj@pbf.hr

Lokacija: 3. kat

Predmeti

Nositelj

Suradnik

Životopis

 Datum rođenja: 05. lipnja 1959.

 Mjesto rođenja: Zadar

 

 Školovanje
   ustanova  tema  godina
 diplomirao - la Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu «Utjecaj procesa proizvodnje i uvjeta skladištenja na liofilizirani prah rajčice» 1981.
 magistrirao - la Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu "Promjena aromatičnih sastojaka u proizvodnji koncentriranih voćnih sokova" 1987.
 doktorirao - la Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu "Proučavanje fizikalno-kemijskih svojstava pektinskih tvari breskve tijekom zrenja i skladištenja" 1998.
 habilitirao - la Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu "Tekstura voća i povrća" 2000.

 

 

 Zaposlenje
 zvanje  ustanova  godina
pripravnik Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu 1982 - 1983.
stručni suradnik Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu 1983 - 1987.
znanstveni asistent Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu 1987 -1999.
viši asistent Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu 1999 - 2000.
docent Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu 2000 - 2005

izvanredni profesor

redoviti profesor

redoviti profesor u trajnom zvanju

Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

2005 - 2010

2010 - 2016

2016 - 

 

 Usavršavanje (tjedan dana i dulje)
 ustanova  mjesto  godina
"Eastern Regional Research Center"ARS-USDA Philadelphia, SAD 1988 – 1989.

 

 Znanstvena djelatnost:

Radovi indeksirani prema SCI/CC: 22

Radovi indeksirani u sekundarnim publikacijama:17

Radovi u domaćim i međunarodnim zbornicima: 28

Sudjelovanje na znanstvenim skupovima u zemlji i inozemstvu:60 (pripoćenja 96)

 Priznanja, nagrade, odličja

1.Posebno priznanje na Međunarodnoj izložbi inovacija, novih ideja, proizvoda i tehnologija, ARCA 2005 u Zagrebu

2. 2006 - Priznanje za dugogodišnju uspješnu suradnju i izvanredan doprinos na promicanju visokog obrazovanja, znanosti i struke prigodom 50. obljetnice studija prehrambene tehnologije, biotehnologije i nutricionizma. Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu;

3. 2013 - Nagrada Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za 2. najuspješniji lokalni EU projekt u Republici Hrvatskoj 2010.-2012. (Višnja Maraska kao sastojak funkcionalne hrane);

4. 2015 - Zlatna plaketa za uspješno proveden projekt „Višnja maraska (Prunus cerasus var. Maraska) kao sastojak funkcionalne hrane“, Agro ARCA, 8. Međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji, Trilj.