Kontakt podaci
Telefon:
|
+ 385 1 4605 128
|
Telefaks:
|
+ 385 1 4605 072
|
Email:
|
dbursac(at)pbf.hr
|
Lokacija:
3. kat, soba 310
Predmeti
Suradnik
Konzultacije
Prema dogovoru.
Životopis
Školovanje
|
|
ustanova
|
tema
|
godina
|
diplomirala
|
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
|
Izrada receptura za niskokalorične želirane proizvode od borovnice i crvenog ribiza
|
2002
|
doktorirala
|
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
|
Utjecaj sorte, uzgoja i prerade na stabilnost polifenolnih spojeva i antioksidacijski kapacitet jagode
|
2010
|
habilitirala
|
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
|
Stabilnost antocijana tijekom prerade
|
2016
|
Zaposlenje
|
zvanje
|
ustanova
|
godina
|
stručni suradnik
|
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Laboratorij za procese konzerviranja i preradu voća i povrća
|
2003
|
asistent
|
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Laboratorij za procese konzerviranja i preradu voća i povrća
|
2005
|
viši asistent
|
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Laboratorij za procese konzerviranja i preradu voća i povrća
|
2010
|
docent
|
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Laboratorij za procese konzerviranja i preradu voća i povrća
|
2016
|
izvanredni profesor
|
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Laboratorij za procese konzerviranja i preradu voća i povrća
|
2019
|
Usavršavanje
|
ustanova
|
mjesto
|
godina
|
Institut Supérieur des Sciences Agronomiques, Agro-Alimentaires, Horticoles et du Paysage (Agrocampus Ouest)
|
Angers, Francuska
|
2008
|
Poljoprivredni fakultet, Sveučilište Novi Sad (CEEPUS mobilnost)
|
Novi Sad, Republika Srbija
|
2022
|
Tehnološki fakultet, Sveučilište Novi Sad (Akademska mobilnost)
|
Novi Sad, Republika Srbija
|
2022
|
Priznanja, nagrade, odličja:
- 2006. Potpora Biotehničke Zaklade
- 2013. Nagrada Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za 2. najuspješniji lokalni EU projekt u RH 2010.-2012. (IPA Projekt Višnja Maraska (Prunus Cerasus var. Marasca) kao sastojak funkcionalne hrane (IPA 2007/HR/16IPO/001-040302); suradnik.
- 2015. Zlatna plaketa za uspješno proveden projekt „Višnja maraska (Prunus cerasus var. Maraska) kao sastojak funkcionalne hrane“, Agro ARCA, 8. Međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji. Trilj, Hrvatska (Udruga inovatora Hrvatske i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva); suradnik.
- 2016. RegioStars plaketa za najinspirativnije i inovativne regionalne projekte Europe koji se provode uz potporu kohezijskih fondova EU-a, 2016. godine (za projekt „Primjena inovativnih tehnologija u izolaciji bioaktivnih spojeva iz organskog otpada u proizvodnji vina“); suradnik.
- 2020. Državna nagrada za znanost za 2019. godinu (Ministarstvo znanosti i obrazovanja)
- 2021. Nagrada za izniman doprinos u znanstveno-istraživačkoj djelatnosti – objavljen znanstveni rad u najbolje rangiranom časopisu u prethodnoj godini (Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu),“Functional Foods: Product Development, Technological Trends, Efficacy Testing, and Safety” u znanstvenom časopisu Annual Review of Food Science and Technology (doi: 10.1146/annurev-food-032519-051708), IF= 13.635, Food Science & Technology 1/142, Q1)
- 2021. Tanner Award nagrada za koautorstvo u najcitiranijem znanstvenom radu objavljenom u Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety za 2018 (IF=12.81 2/144 Q1 Food Sci) (IFT) (https://ift.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/1750-3841.15207)
- 2021. i 2022. Clarivate™ nagrada za visoko citiranog istraživača (eng. Highly Cited Researchers) rangiranog u prvih 1% prema citatima za agronomske znanosti od strane Web of Science™ (https://clarivate.com/highly-cited-researchers/)
- 2022. Nagrada za najbolji poster "Strawberry tree fruit (Arbutus unedo L.) as a valuable ingredient for functional food production" na međunarodnoj konferenciji XXXIV Scientific-Professional Conference - with international participation - Processing and Energy in Agriculture - PTEP 2022, Sokobanja, Srbija (03.-08.2022.)
- 2022. uvrštena na listu 2% najutjecajnijih znanstvenika u 2021. godini koju sastavlja Sveučilište Stanford iz Sjedinjenih Američkih Država (http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/hrvatski-znanstvenici-medu-2-najutjecajnijih-u-svijetu-vecina-sa-sveucilista-u-zagrebu/)
Urednik knjiga i znanstvenih časopisa:
- Sustainable Functional Food Processing (2022) MDPI
- Agri-Food Industry Strategies for Healthy Diets and Sustainability (2020) Academic Press, London, UK
- Urednik posebnog izdanja Foods, MDPI (2023) Sustainable Technological Advancements for Food Quality
- Urednik posebnog izdanja Foods, MDPI (2023) Fruits and Vegetables: Recent Advances in Sustainable Extraction and Processing Technologies
- Urednik posebnog izdanja Foods, MDPI (2022) Natural Extracts Obtained via High-Pressure Processing and Their Application in the Food Sector
- Urednik posebnog izdanja Molecules, MDPI (2022) Food Polyphenols as Affected by Food Processing ConditionsUrednik izvanrednog izdanja Foods, MDPI (2021) Sustainable Functional Food Processing
- Urednik posebnog izdanja Journal of Food Quality, Hindawi (2021) Food Quality in the Digital Age
- Urednik posebnog izdanja Foods, MDPI (2018) Novel Food Processing and Extraction Technologies
Član uređivačkih odbora znanstvenih časopisa:
Voditeljstvo projekata
Voditeljica znanstveno-istraživačkog projekta HRZZ IP-2019-04-2015 „Tehnologija preprekama i 3D printanje za okolišno prihvatljivu proizvodnju funkcionalnih voćnih sokova“ (2020-2024)
Koordinatorica CEEPUS III projekta RS-1512-03-2223 - Improving Food Quality with Novel Food Processing Technologies (2019.- danas)
Vanjske poveznice: