Struktura programa i opisi predmeta (izvodi se od akademske godine 2022./2023.)

Popis obveznih i izbornih predmeta i modula unutar stručne jezgre s brojem sati nastave potrebnih za njihovu izvedbu i brojem bodova po ECTS sustavu

 

POPIS PREDMETA / MODULA
Godina studija: 1.
Semestar: I.
PREDMET Semestar P S V e-učenje Broj bodova po ECTS sustavu Obvezni / izborni
Opća kemija I. 30 36 30 5 % 8,0 obvezni
Fizika I. 45 15 15 0 % 5,0 obvezni
Matematika 1 I. 30 30 0 10 % 5,0 obvezni
Analitička kemija I. 14 14 36 2 % 4,0 obvezni
Uvod u biotehnologiju I. 30 0 0 < 20 % 3,0 obvezni
Engleski / Njemački jezik u struci 1 I. 10 20 0 < 20 % 2,0 obvezni
Osnove informatike I. 10 0 15 10 % 2,0 obvezni
Tjelesna i zdravstvena kultura 1 I. 0 0 30 5 % 0,5 obvezni
               

 

POPIS PREDMETA / MODULA
Godina studija: 1.
Semestar: II.
PREDMET Semestar P S V e-učenje Broj bodova po ECTS sustavu Obvezni / izborni
Biologija II. 45 9 42 5 % 7,0 obvezni
Organska kemija II. 30 30 45 5 % 7,0 obvezni
Fizikalna kemija II. 30 15 30 20 % 6,0 obvezni
Matematika 2 II. 30 30 0 10 % 5,0 obvezni
Osnove inženjerstva II. 25 25 5 5 % 5,0 obvezni
Tjelesna i zdravstvena kultura 2 II. 0 0 30 5 % 0,5 obvezni
               

 

POPIS PREDMETA / MODULA
Godina studija: 2.
Semestar: III.
PREDMET Semestar P S V e-učenje Broj bodova po ECTS sustavu Obvezni / izborni
Mikrobiologija III. 30 30 45 < 20 % 7,0 obvezni
Biokemija 1 III. 30 15 26 10 % 6,0 obvezni
Sirovine u biotehnološkoj proizvodnji III. 20 20 40 < 20 % 6,0 obvezni
Fenomeni prijelaza III. 30 15 30 10 % 4,0 obvezni
Numeričke metode i programiranje III. 20 20 10 10 % 4,0 obvezni
Engleski /Njemački jezik u struci 2 III. 10 20 0 < 20 % 2,0 obvezni
Tjelesna i zdravstvena kultura 3 III. 0 0 30 5 % 0,5 obvezni

 

POPIS PREDMETA / MODULA
Godina studija: 2.
Semestar: IV.
PREDMET Semestar P S V e-učenje Broj bodova po ECTS sustavu Obvezni / izborni
Molekularna genetika IV. 40 15 30 < 20 % 7,0 obvezni
Biokemija 2 IV. 45 13 0 10 % 5,0 obvezni
Jednične operacije IV. 30 15 30 5 % 4,0 obvezni
Statistika IV. 30 20 10 10 % 4,0 obvezni
Tehnologija vode IV. 20 0 30 20 % 4,0 obvezni
Digitalna biotehnologija IV. 20 10 20 20 % 3,0 obvezni
Pročišćavanje i karakterizacija proteina IV. 30 10 20 10 % 3,0 obvezni
Tjelesna i zdravstvena kultura 4 IV. 0 0 30 5 % 0,5 obvezni
               

  

POPIS PREDMETA / MODULA
Godina studija: 3.
Semestar: V.
PREDMET Semestar P S V e-učenje Broj bodova po ECTS sustavu Obvezni / izborni
Biokemijsko inženjerstvo V. 40 30 30 < 20 % 8,0 obvezni
Osnovni aspekti industrijske biotehnologije V. 40 0 45 < 20 % 6,0 obvezni
Biotehnološka proizvodnja lijekova i finih kemikalija V. 20 10 30 20 % 5,0 obvezni
Genetičko inženjerstvo V. 30 15 30 < 20 % 5,0 obvezni
Biotehnološka proizvodnja enzima V. 22 10 17 20 % 3,0 obvezni
Mjerenje i vođenje procesa V. 15 10 10 5 % 3,0 obvezni
               

 

POPIS PREDMETA / MODULA
Godina studija: 3.
Semestar: VI.
PREDMET Semestar P S V e-učenje Broj bodova po ECTS sustavu Obvezni / izborni
Izborni predmeti A VI.         12,0 izborni
Izborni predmeti B VI.         8,0 izborni
Završni rad VI. 0 0 100 0 % 7,0 obvezni
Stručna praksa VI. 0 20 30 0 % 3,0 obvezni
               

 

POPIS PREDMETA / MODULA
Godina studija: 3.
Semestar: VI.
PREDMET Semestar P S V e-učenje Broj bodova po ECTS sustavu Obvezni / izborni
Biotehnološki aspekti proizvodnje vina VI. 24 0 24 < 20 % 4,0 izborni
Engleski / Njemački jezik u struci 3 VI. 10 20 0 < 20 % 3,0 izborni
Instrumentalne metode analize VI. 14 14 26 5 % 4,0 izborni
Mikrobiologija namirnica VI. 25 12 26 < 20 % 4,0 izborni
Primjena tekućinske kromatografije visoke djelotvornosti u biotehnologiji VI. 14 12 24 < 20 % 4,0 izborni
Tehnologija alkohola i kvasca VI. 20 10 20 < 20 % 4,0 izborni
Tehnologija antibiotika VI. 24 6 19 20 % 4,0 izborni
Tehnologija piva VI. 25 9 15 < 20 % 4,0 izborni
Tehnologija vitamina i hormona VI. 20 10 20 < 20 % 4,0 izborni
               

 

POPIS PREDMETA / MODULA
Godina studija: 3.
Semestar: VI.
PREDMET Semestar P S V e-učenje Broj bodova po ECTS sustavu Obvezni / izborni
Biotehnološka razgradnja organskih spojeva VI. 25 0 15 < 20 % 3,0 izborni
Biotehnološka obrada otpadne vode VI. 25 0 20 < 20 % 3,0 izborni
Dobra proizvođačka praksa za lijekove VI. 8 16 8 20 % 3,0 izborni
Lignocelulozne sirovine u biotehnologiji VI. 24 6 0 < 20 % 3,0 izborni
Mikrobiološki aspekti u proizvodnji slada i piva VI. 16 4 10 < 20 % 3,0 izborni
Osnove genotoksikoloških istraživanja VI. 22 0 11 20 % 3,0 izborni
Primjena spektroskopskih metoda u biotehnologiji VI. 10 10 15 5 % 3,0 izborni
Proizvodnja jakih alkoholnih pića VI. 17 0 25 5 % 3,0 izborni
Proizvodnja mikrobnih lipida VI. 18 2 10 < 20 % 3,0 izborni
Razvoj bioprocesa i pokretanje biotehnološke tvrtke VI. 18 18 0 < 20 % 3,0 izborni
Uvod u metaboličko inženjerstvo VI. 16 14 0 < 20 % 3,0 izborni
               
{* *}